Connect with us

technokrata

Biciklizéstől töltődik a mobilunk!

Kütyük

Biciklizéstől töltődik a mobilunk!

Biciklizés közben akár már a mobilunkat is fel tudjuk tölteni.

A napokban Las Vegas-ban zajló CES 2007 szakkiállítás egyik előadására Ed Zander, a Motorola elnök-vezérigazgatója egy rikító-sárga biciklin ülve tekert be. Hogy miért? Csupán azért, mert a cég most egy biciklire szerelhető, mobiltelefon akkumulátor-töltő megoldással rukkolt elő.

˝A fejlődő országokban élő emberek számára sokszor egyszerűen nehéz elektromos áramhoz jutniuk. Dél-Kelet Ázsiában, Kínában és Latin-Amerikában vélhetően nagy sikerre lesz annak az új mobil töltőnek, melyet egyszerűen csak fel kell applikálni a biciklire, és tekerés közben kellő elektromos energiát biztosít˝ – nyilatkozta a hivatalos bejelentés kapcsán Zander. Emberünk elmondta, hogy az ilyen és ehhez hasonló megoldások komoly segítségét nyújthatnak abban, hogy a fejlődő országok mobil penetrációja tovább növekedjen.

A rendezvényen szó esett többek közt arról, hogy ma már világszerte több mint 2 milliárd mobiltelefont használnak az előfizetők és egyedül Kínában havonta több mint 5 millió új mobilost regisztrálnak az operátorok.

A mobilgyártók mostanság egyre nagyobb figyelmet szentelnek a fejlődő piacoknak, melynek ékes bizonyítéka, hogy egyre több, abszolút low-end kategóriás telefon jelenik meg a kereskedelmi forgalomban. Ezek az 50 dollár körüli áron kapható modellek elsősorban csak hanghívásra és SMS-ezésre alkalmasak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák