Connect with us

technokrata

A legnagyobb durranás!

Kütyük

A legnagyobb durranás!

Megannyi várakozás, pletyka és fantáziarajz után az Apple végre előrukkolt első telefonjával.

Az Apple a Macworld 2007 rendezvényt használta fel arra, hogy hivatalosan is fellebbentse a fátylat a sokak által várva várt iPhone-ról. Tulajdonképpen mi is ez az új készülék? Egyrészt természetesen egy mobiltelefon, másrészt egy fejlett multimédiás lejátszó berendezés, harmadrészt pedig egy internetezésre, illetve munkára is használható személyi asszisztens. A gyártó gyakorlatilag apait-anyait beleadott az iPhone fejlesztésébe.

Az OS X operációs rendszerre épülő készülék előlapján egy gigantikus (PDA) méretű TFT kijelző kapott helyet: a 3,5 colos képátlóval rendelkező panel 320×480 képpontos felbontású és természetesen érintésérzékeny. A hátfalban helyet kapott digitális fényképezőgép modul 2 megapixeles felbontású, vagyis segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Apple iPhone természetesen GPRS és EDGE kompatibilis, de az UMTS és a HSPDA sajnos kimaradt belőle – ez talán a legnagyobb hiányosság. Szerencsére a Bluetooth 2.0 és a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi kontroller a készülék szerves részét képezi, mint ahogy a HTML kompatibilis böngésző alkalmazás és az elektronikus levelezési kliens is.

A 115 milliméter hosszú, 61 milliméter széles és 11,6 milliméter vastag újdonság egész pontosan 135 grammot nyom a mérlegen.

A készülék várhatóan júniusban bukkan majd fel az amerikai piacokon, az európai debütálásra viszont egészen 2007 utolsó negyedévéig várnunk kell majd. A 4 GB-os alapmodell ára 499 dollár (98 ezer forint), a 8 GB-os verzió pedig 599 dollárba (118 ezer forint) kerül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp