Connect with us

Összement a mosásban: Mini- után Micro-USB

Kütyük

Összement a mosásban: Mini- után Micro-USB

Kicsi, kisebb, még kisebb…

Az USB technológia szabványosításával foglalkozó szervezet, az USB Implementers Forum bejelentette, hogy elkészült a Micro-USB szabvány végleges változata, melynek eredményeképp a közeljövőben egyre több olyan készülék jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban, melyen már nem Mini-USB, hanem ilyen, új csatlakozó aljzat található. A testület képviselői a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy az új csatlakoztatási interfész megalkotására elsősorban azért volt szükség, mert a hordozható készülékek mostanság egyre kisebbé válnak és ezzel párhuzamosan egyre kisebb csatlakozókat igényelnek. Ezenkívül nem mehetünk el szó nélkül a mellett sem, hogy mostanság egyre több mobiltelefon rendelkezik már szabványos USB felülettel.

˝Ahogy a hordozható készülékek, mint például a mobiltelefonok, a kéziszámítógépek és a digitális fényképezőgépek egyre kisebbek és kompaktabbak lesznek, a gyártók rájöttek arra, hogy az új design elvárások miatt új USB csatlakozóra van szükségük˝ – nyilatkozta Jeff Ravencraft, az USB Implementers Forum elnöke.

A most bejelentett Micro-USB szabvány kompatibilis az USB On-The-Go (OTG) megoldással, mely lehetővé teszi, hogy a különböző készülékek közvetlenül kommunikáljanak egymással, ha éppen nincs a közelben egy személyi számítógép. A rozsdamentes acélból készülő Micro-USB csatlakozók a fejlesztők elmondása szerint egyébként minden korábbinál strapabíróbbak és akár 10 ezernyi csatlakoztatást is minden további nélkül elviselnek. Nem elhanyagolható szempont továbbá, hogy a világ legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett Nokia komoly fantáziát lát a Micro-USB szabványban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom