Connect with us

Itt a legújabb kommunikátor!

Kütyük

Itt a legújabb kommunikátor!

Végre leleplezték a Motorola új kommunikátorát.

A Motorola Q közvetlen utódmodelljének tekinthető Motorola Q Pro gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint elődje: a készülék hagyományos kialakítással bír, legfontosabb ismertetőjele pedig a teljes értékű QWERTY billentyűzet. Az operációs rendszer szerepét ezúttal is a Microsoft mobil szoftvere, a Windows Mobile 5.0 tölti be, mely optimalizálva van többek közt a Microsoft Exchange 2003-mal történő együttműködésre.

A 2,4 colos képátlójú, TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 320×240 pixeles felbontással rendelkezik, 16 bites színmélységének köszönhetően pedig több mint 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A beépített digitális fényképezőgép egy 1,3 megapixeles képszenzorra épül, így segítségével maximum 1.280×960 pixeles felbontású fotókat lehet készíteni. Ezenkívül pedig természetesen a vaku, illetve az MPEG4 videórögzítési funkció sem hiányzik a szolgáltatási körből.

A Moto Q Pro-ban 64 MB RAM és 128 MB flashmemória teljesít szolgálatot, a telefon bővítőslotjába pedig miniSD (Secure Digital) memóriakártyákat lehet behelyezni. A gyári csomagban egyébként egy 512 MB-os kártya lakozik.

A négysávos működésre képes smartphone 116 milliméter hosszú és 64 milliméter széles, vastagsága pedig alig 11,5 milliméter. Említést érdemel továbbá a Bluetooth támogatás, az MP3/AAC lejátszó alkalmazás, valamint a miniUSB interfész.

A Motorola Q Pro szerves részét képezi a Motopro Mobility Suite névre keresztelt alkalmazás csomag, ezenkívül pedig jelentős biztonságtechnikai fejlesztéseket is kapunk az amerikai cégtől. A többek közt tűzfal alkalmazással is felvértezett Motorola Q Pro biztonságos elektronikus levelezési klienst, fejlett VPN támogatást, és új titkosítási eljárásokat tudhat majd magáénak.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan valamikor 2007 első felében debütáló új okostelefon pontos árát egyelőre sűrű homály fedi.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom