Connect with us

technokrata

Csatlakozzon a milliomosok táborához!

Kütyük

Csatlakozzon a milliomosok táborához!

Az online aukciók révén az aprócska többletbevételtől egészen a milliókig is terjedhet a haszon.

A nemkívánatos karácsonyi ajándékok még hasznot hozhatnak! Az online aukciók révén akár meg is gazdagodhatunk, de némi többletbevételhez biztosan hozzájutunk – állítják a szakemberek. Gyűjteményeket gazdagító portékák, kütyük, ruházati cikkek, bútorok és számos más jószág után keresnek az aukciós oldalakon, mint amilyen az eBay is. A technológiai fejlődésnek köszönhetően többek között a mobil szélessáv is újabb távlatokat nyit a nemkívánatos holmik elárverezésének lehetőségére.

Robin O´Kelly, a brit T-Mobile kommunikációs vezetője szerint a karácsonyra kapott kötött rénszarvasos pulóverünket (amit a Bridget Jones-ban is láthattunk) még azelőtt pénzzé tehetjük, hogy leülnénk az ünnepi vacsorához – mindezt úgy, hogy a nagymamánk észre sem veszi. Annak ellenére, hogy a szóban forgó ruhadarab szinte senki ízlésének sem felel meg, a bölcs fogyasztók tisztában vannak az alkalmi vétel által kínált előnyökkel.

Az Internet népszerűségének köszönhetően az online aukciós site-ok az alkudozás egyre divatosabb helyszínévé válnak, mivel a vásárlók 85 százaléka használt termékeket vásárol szívesebben – állítja a Morgan Stanley 2006-ban végzett felmérése.

A Channel Advisor online tanácsadó vállalat szakembere, James Scott szerint a fogyasztói bázis növekedése magával hozza, hogy egyesek kifejezetten eladásra vásárolnak meg portékákat. A cég üzletfele többek között az eBayexpress.co.uk, mely kifejezetten a kereskedők számára kínál fix árú értékesítési lehetőséget. „A legtöbben véletlenül kezdik el: csak azzal a szándékkal jönnek, hogy egyszeri bevételre tegyenek szert a jelzáloguk miatt.”

Nos, melyek azok az áruk, amelyek eladhatók, és a legtöbb pénzt hozzák?

A top tízbe tartoznak a bútorok, elektromos készülékek, ruhaneműk, sport- és konyhafelszerelések – állítja a Morgan Stanley 2.000 fős tanulmánya.

James Scott úgy véli, hogy a nagy haszon reményében ne próbálkozzunk például egy iPod értékesítésével, mert rengeteg versenytársra lelünk. Keressünk olyan holmit, amit nem lehet beszerezni, például egy horgolótű-készletet, vagy egy pecabotot. „Ha tudsz is néhány dolgot arról, amit eladsz, és ezt megosztod a vevőddel, nagy esélyed van arra, hogy legközelebb is tőled fog vásárolni.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák