Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legújabb Nokia: lényeg az érintés

Kütyük

A legújabb Nokia: lényeg az érintés

A Nokia 6131 NFC ˝érintéssel kapcsolódik˝ számos szolgáltatáshoz.

Az idén 40. alkalommal megrendezett fogyasztói elektronikai show-ra (CES) kilátogató vendégek a belépésnél felmutatják kitűzőiket, majd a kiállító vállalatok végtelen sorai között sétálva szorgosan cserélgetik egymással névjegykártyáikat, gyűjtögetik a termékkatalógusokat és vásárolják a kávékat. Ezalatt a Nokia bemutatta a világ első, tökéletesen integrált, kereskedelmi forgalomban megjelenő NFC-készülékét, a Nokia 6131 NFC telefont, mellyel a látogatók az összes fenti tevékenységüket és még sok mást is hamarosan a telefon egyetlen érintésével el tudják majd végezni.

Az összecsukható kialakítású Nokia 6131 NFC telefon a közeli rádiófrekvenciás kommunikációs technológián (Near Field Communications) alapulva a készülék egyetlen érintésével lehetővé teszi az információk megosztását, a szolgáltatások elérését, a fizetést és a jegyvásárlást. A mostani, hozzáférés biztosítására vagy kisebb összegű fizetésre alkalmas, érintkezés nélküli fizetőkártyákhoz vagy kulcskártyákhoz hasonló módon használható, NFC technológiával ellátott és teljes szolgáltatáskészlettel felszerelt mobilkészülék saját számítógépes képességeire, vezeték nélküli internetkapcsolatára és felhasználói felületére támaszkodva a funkciók tökéletesen új dimenzióját teszi elérhetővé.

A csupán egyirányú kommunikációra képes, hagyományos kártyáktól, vagy kulcskártyáktól eltérően az NFC-képes mobiltelefonokkal a felhasználóknak tökéletesen interaktív élményben lehet részük. Ha például egy ilyen készülékkel megérintünk egy NFC-képes plakátot vagy információs pultot, akkor az automatikusan az internet-alapú információkhoz kapcsol minket, megnyit egy audioállományt, vagy közvetlenül a telefonra tölti az új tartalmat. Ráadásul az érintkezés nélküli fizetések biztonságosabbak is, hiszen szemben a bárki által használható kártyákkal vagy kulcsokkal, a készüléket úgy is beállíthatjuk, hogy kizárólag a felhasználó jelszavára engedélyezze a tranzakciót.

A Nokia 6131 NFC telefon az NFC funkciók mellett napjaink kedvelt vezeték nélküli szolgáltatásait is biztosítja. A microSD memóriakártyát támogató, beépített digitális zenelejátszóval és az FM rádióval a felhasználók menet közben is kedvenc dalaikat élvezhetik. A külön fényképezőgombokkal működő és nyolcszoros digitális zoommal rendelkező, 1,3 megapixeles kamerával könnyedén fotózhatunk és oszthatjuk meg másokkal a felvételeket. A Bluetooth vezeték nélküli technológiával a Nokia tartozékainak és a személyi számítógépek széles választéka elérhető, kompatibilis gépkocsiban pedig akár kihangosítva is telefonálhatunk.

A Nokia 6131 NFC telefon várhatóan 2007 első negyedévében jelenik meg az üzletekben, ára adók és kedvezmények nélkül 260 euró (66 ezer forint) körül mozog majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés