Connect with us

technokrata

Új szuper Nokia: 10 darabos limitált széria

Kütyük

Új szuper Nokia: 10 darabos limitált széria

A Nokia 8800 Sirocco Brian Eno Signature Edition telefonból mindössze néhány darab készül.

A Nokia és Brian Eno zeneszerző jótékonysági árverést szervez, melynek bevételeiből a Brian Eno által kiválasztott két szervezet, a Keiskamma AIDS kezelési program és a The World Land Trust részesül. A 2007. január 8-án, vagyis ma induló és 2007. február 12-én lezáruló árverésen összesen tíz, Brian Eno vésett aláírásával ellátott, egyenként sorszámozott, eredetigazolással rendelkező Nokia 8800 Sirocco Brian Eno Signature Edition mobiltelefon kerül kalapács alá az interneten. A telefonok eladásából befolyó pénzösszegek pedig közvetlenül a jótékonysági szervezetekhez jutnak.

Brian Eno saját maga választotta ki az akcióba bevont két szervezetet. A Keiskamma AIDS kezelési programot 2001-ben alapították azzal a céllal, hogy Dél-Afrika egyik legszegényebb vidékén nyújtson segítséget. A szervezet HIV fertőzéssel kapcsolatos tájékoztatást és gyógyszeres kezelést biztosít a dél-afrikai Keiskamma folyó torkolatánál fekvő régió lakosainak. A másik támogatandó kezdeményezés az angol The World Land Trust természetvédelmi projekt, amely Dél-Amerikától a Fülöp-szigetekig eddig már több mint 3.000 négyzetkilométer ökológiai szempontból gazdag élőhely megvásárlásában és megóvásában segített.

Mint ismeretes, a Nokia 8800 Sirocco Edition kapcsán az eredeti 8800-hoz képest az egyik legfontosabb újdonság, hogy a beépített digitális fényképezőgép felbontása 2 megapixelre növekedett, így a telefonnal akár már 1.600×1.200 képpontos felbontásban is fotózhatunk. Az elkészült fotók és videók a 128 MB-os kapacitásúra növelt belső memóriában tárolhatók el.

Az alaphelyzetben 107 milliméter hosszú, 45 milliméter széles és 16,5 milliméter vastag készülék tömege 139 gramm. A TFT technológiájú kijelző 208×208 pixelt, illetve 262 ezer színárnyalatot tudhat magáénak, az előtte elhelyezett üvegen pedig a gyártó szerint nem látszanak meg a kisebb karcolások.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Nokia 8800 Sirocco Edition a wireless technológiák közül a GPRS-t, az EDGE-et és a Bluetooth 2.0-t támogatja. A megnövelt akkumulátor kapacitás mellett szólnunk kell még a masszív készülékházról, a Brian Eno által komponált muzsikákról, illetve a sztereó FM rádióról.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle