Connect with us

Nokia N800: érintőkijelzős okosság

Kütyük

Nokia N800: érintőkijelzős okosság

A Nokia ezen új modellje kifejezetten a világháló böngészésére lett kihegyezve.

A Nokia a Las Vegas-i CES konferencián bemutatta következő generációs, széleskijelzős Nokia Nseries készülékét, a Nokia N800 Internet Tabletet. A Nokia N800-at folyamatos használatra tervezték. Barátainkkal és családunkkal internethívásokkal, azonnali üzenetekkel és e-mailekkel tarthatjuk a kapcsolatot. A sztereó hangot és különböző médiafajták támogatását biztosító új Nokia N800 internet tablet valójában egy hordozható internetes szórakoztató eszköz; a streaminggel, vagy hagyományos módon letöltött tartalmakat helyhez kötöttség nélkül élvezhetjük.

A Nokia 770 Internet Tablet sikerét követően kifejlesztett Nokia N800 elődjénél nagyobb teljesítményű, teljes kijelzős QWERTY billentyűzettel rendelkezik, Wi-Fi-n, vagy Bluetooth telefonon keresztül könnyebben működő folyamatos kapcsolatot biztosít és beépített webkamerával is fel van szerelve. A 65 ezer színárnyalatú TFT kijelző 800×480 pixeles felbontású, az integrált memória pedig 128 MB ROM-ból és 256 MB flashből tevődik össze.

A CES vásáron a Nokia számos, a Nokia N800-on hamarosan kipróbálható szolgáltatást is bemutat. Ilyen többek között a Navicore szoftverrel működő, internettel támogatott navigáció, a többféle népszerű szolgáltatás biztosította hívás és üzenetküldés, illetve a RealNetworks Raphsody nevű zenei szolgáltatása. A Nokia emellett bejelentette, hogy együttműködésbe kezd a Skype-pal az internettelefónia terén, lehetővé téve az internethívásokat a Nokia N800-ról.

Elődjéhez hasonlóan a Nokia N800 Internet Tablet is a Nokia Linux-alapú asztali számítógépes operációs rendszerén alapul. A Maemo fejlesztési platformot 2005-ben indították el azzal a céllal, hogy a nyílt forráskóddal dolgozó fejlesztők hozzájuthassanak a Nokia Internet Tabletjeire szánt innovatív alkalmazások létrehozásához szükséges eszközökhöz és lehetőségekhez. A Nokia N800 felhasználói így számos, külső fél által fejlesztett alkalmazás előnyeiből részesülhetnek.

A 144x75x13 milliméter méretű és 206 gramm tömegű Nokia N800 az Egyesült Államokban és Európa egyes piacain máris kapható, ára megközelítőleg 399 euró (100 ezer forint).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom