Connect with us

technokrata

Nokia N800: érintőkijelzős okosság

Kütyük

Nokia N800: érintőkijelzős okosság

A Nokia ezen új modellje kifejezetten a világháló böngészésére lett kihegyezve.

A Nokia a Las Vegas-i CES konferencián bemutatta következő generációs, széleskijelzős Nokia Nseries készülékét, a Nokia N800 Internet Tabletet. A Nokia N800-at folyamatos használatra tervezték. Barátainkkal és családunkkal internethívásokkal, azonnali üzenetekkel és e-mailekkel tarthatjuk a kapcsolatot. A sztereó hangot és különböző médiafajták támogatását biztosító új Nokia N800 internet tablet valójában egy hordozható internetes szórakoztató eszköz; a streaminggel, vagy hagyományos módon letöltött tartalmakat helyhez kötöttség nélkül élvezhetjük.

A Nokia 770 Internet Tablet sikerét követően kifejlesztett Nokia N800 elődjénél nagyobb teljesítményű, teljes kijelzős QWERTY billentyűzettel rendelkezik, Wi-Fi-n, vagy Bluetooth telefonon keresztül könnyebben működő folyamatos kapcsolatot biztosít és beépített webkamerával is fel van szerelve. A 65 ezer színárnyalatú TFT kijelző 800×480 pixeles felbontású, az integrált memória pedig 128 MB ROM-ból és 256 MB flashből tevődik össze.

A CES vásáron a Nokia számos, a Nokia N800-on hamarosan kipróbálható szolgáltatást is bemutat. Ilyen többek között a Navicore szoftverrel működő, internettel támogatott navigáció, a többféle népszerű szolgáltatás biztosította hívás és üzenetküldés, illetve a RealNetworks Raphsody nevű zenei szolgáltatása. A Nokia emellett bejelentette, hogy együttműködésbe kezd a Skype-pal az internettelefónia terén, lehetővé téve az internethívásokat a Nokia N800-ról.

Elődjéhez hasonlóan a Nokia N800 Internet Tablet is a Nokia Linux-alapú asztali számítógépes operációs rendszerén alapul. A Maemo fejlesztési platformot 2005-ben indították el azzal a céllal, hogy a nyílt forráskóddal dolgozó fejlesztők hozzájuthassanak a Nokia Internet Tabletjeire szánt innovatív alkalmazások létrehozásához szükséges eszközökhöz és lehetőségekhez. A Nokia N800 felhasználói így számos, külső fél által fejlesztett alkalmazás előnyeiből részesülhetnek.

A 144x75x13 milliméter méretű és 206 gramm tömegű Nokia N800 az Egyesült Államokban és Európa egyes piacain máris kapható, ára megközelítőleg 399 euró (100 ezer forint).Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin