Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N800: érintőkijelzős okosság

Kütyük

Nokia N800: érintőkijelzős okosság

A Nokia ezen új modellje kifejezetten a világháló böngészésére lett kihegyezve.

A Nokia a Las Vegas-i CES konferencián bemutatta következő generációs, széleskijelzős Nokia Nseries készülékét, a Nokia N800 Internet Tabletet. A Nokia N800-at folyamatos használatra tervezték. Barátainkkal és családunkkal internethívásokkal, azonnali üzenetekkel és e-mailekkel tarthatjuk a kapcsolatot. A sztereó hangot és különböző médiafajták támogatását biztosító új Nokia N800 internet tablet valójában egy hordozható internetes szórakoztató eszköz; a streaminggel, vagy hagyományos módon letöltött tartalmakat helyhez kötöttség nélkül élvezhetjük.

A Nokia 770 Internet Tablet sikerét követően kifejlesztett Nokia N800 elődjénél nagyobb teljesítményű, teljes kijelzős QWERTY billentyűzettel rendelkezik, Wi-Fi-n, vagy Bluetooth telefonon keresztül könnyebben működő folyamatos kapcsolatot biztosít és beépített webkamerával is fel van szerelve. A 65 ezer színárnyalatú TFT kijelző 800×480 pixeles felbontású, az integrált memória pedig 128 MB ROM-ból és 256 MB flashből tevődik össze.

A CES vásáron a Nokia számos, a Nokia N800-on hamarosan kipróbálható szolgáltatást is bemutat. Ilyen többek között a Navicore szoftverrel működő, internettel támogatott navigáció, a többféle népszerű szolgáltatás biztosította hívás és üzenetküldés, illetve a RealNetworks Raphsody nevű zenei szolgáltatása. A Nokia emellett bejelentette, hogy együttműködésbe kezd a Skype-pal az internettelefónia terén, lehetővé téve az internethívásokat a Nokia N800-ról.

Elődjéhez hasonlóan a Nokia N800 Internet Tablet is a Nokia Linux-alapú asztali számítógépes operációs rendszerén alapul. A Maemo fejlesztési platformot 2005-ben indították el azzal a céllal, hogy a nyílt forráskóddal dolgozó fejlesztők hozzájuthassanak a Nokia Internet Tabletjeire szánt innovatív alkalmazások létrehozásához szükséges eszközökhöz és lehetőségekhez. A Nokia N800 felhasználói így számos, külső fél által fejlesztett alkalmazás előnyeiből részesülhetnek.

A 144x75x13 milliméter méretű és 206 gramm tömegű Nokia N800 az Egyesült Államokban és Európa egyes piacain máris kapható, ára megközelítőleg 399 euró (100 ezer forint).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés