Connect with us

technokrata

Nagy bajban a CeBIT 2007?!

Kütyük

Nagy bajban a CeBIT 2007?!

Komoly gondban vannak a CeBIT szervezői.

A világ egyik legrangosabb technológiai szakkiállításaként jegyzett CeBIT német lapértesülések szerint idén mintegy 6 millió eurós veszteséget fog termelni. Néhány hónappal ezelőtt még sokkal rózsásabbnak tűnt a helyzet, ekkor ugyanis még több mint 11 millió eurós várható nyereségről beszéltek a szervezők.

Elemzők szerint a CeBIT vélhetően már sohasem lesz olyan, mint régen volt. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a mobil telekommunikációs iparág krémje, a legnagyobb gyártók az elmúlt hónapokban gyakorlatilag egymás után jelentették be, hogy hivatalosan nem lesznek jelen az idei CeBIT szakkiállításon.

Legutóbb például a Motorola számolt be arról, hogy a CeBIT 2007-et hanyagolni fogja. A második legnagyobb mobilgyártóként jegyzett, amerikai székhelyű vállalat munkatársai elmondták, hogy a 2007-es kiállításon nem lesz Motorola stand, de a cég termékei természetesen jelen lesznek a rendezvényen, még pedig a partnerek, elsősorban a mobil operátorok standjainál.

Ezt megelőzően a tajvani BenQ jelentette be, hogy a 2007-es esztendőben nem fog részt venni a CeBIT-en, ellenben a 3GSM Világ Kongresszuson teljes erővel jelen lesz. Mint ismeretes, a világ elsőszámú mobilgyártójaként jegyzet Nokia augusztus végén hozta nyilvánosságra, hogy hanyagolni fogja a jövő évi CeBIT kiállítást. Ugyancsak hiányozni fog az idei CeBIT-ről a Philips és a Konica Minolta is. A gyártók elsősorban a növekvő költségekre hivatkozva mondják le a CeBIT-et, illetve sok kiállító emiatt csökkenti kiállítási standjának a méretét.

Ellenpélda a Samsung, mely gyártó nagy erőkkel kívánja képviseltetni magát a közelgő CeBIT-en. A dél-koreai gyártó munkatársai nemrégiben jelentették be, hogy a Samsung minden korábbinál nagyobb figyelmet kíván szentelni a CeBIT 2007-es telekommunikációs és számítástechnikai kiállításnak. ˝A legnagyobb szórakoztató elektronikai gyártók egyikeként a Samsungnak világszerte képviseltetnie kell magát, és a CeBIT minden szempontból ideális arra, hogy bemutassuk újdonságainkat˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a cég egyik vezetője.

A 3GSM Világ Kongresszusra 2007. február 12-15. között Barcelonában kerül majd sor, a hannoveri CeBIT pedig 2007. március 15-21. között várja majd a látogatókat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák