Connect with us

Nagy bajban a CeBIT 2007?!

Kütyük

Nagy bajban a CeBIT 2007?!

Komoly gondban vannak a CeBIT szervezői.

A világ egyik legrangosabb technológiai szakkiállításaként jegyzett CeBIT német lapértesülések szerint idén mintegy 6 millió eurós veszteséget fog termelni. Néhány hónappal ezelőtt még sokkal rózsásabbnak tűnt a helyzet, ekkor ugyanis még több mint 11 millió eurós várható nyereségről beszéltek a szervezők.

Elemzők szerint a CeBIT vélhetően már sohasem lesz olyan, mint régen volt. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a mobil telekommunikációs iparág krémje, a legnagyobb gyártók az elmúlt hónapokban gyakorlatilag egymás után jelentették be, hogy hivatalosan nem lesznek jelen az idei CeBIT szakkiállításon.

Legutóbb például a Motorola számolt be arról, hogy a CeBIT 2007-et hanyagolni fogja. A második legnagyobb mobilgyártóként jegyzett, amerikai székhelyű vállalat munkatársai elmondták, hogy a 2007-es kiállításon nem lesz Motorola stand, de a cég termékei természetesen jelen lesznek a rendezvényen, még pedig a partnerek, elsősorban a mobil operátorok standjainál.

Ezt megelőzően a tajvani BenQ jelentette be, hogy a 2007-es esztendőben nem fog részt venni a CeBIT-en, ellenben a 3GSM Világ Kongresszuson teljes erővel jelen lesz. Mint ismeretes, a világ elsőszámú mobilgyártójaként jegyzet Nokia augusztus végén hozta nyilvánosságra, hogy hanyagolni fogja a jövő évi CeBIT kiállítást. Ugyancsak hiányozni fog az idei CeBIT-ről a Philips és a Konica Minolta is. A gyártók elsősorban a növekvő költségekre hivatkozva mondják le a CeBIT-et, illetve sok kiállító emiatt csökkenti kiállítási standjának a méretét.

Ellenpélda a Samsung, mely gyártó nagy erőkkel kívánja képviseltetni magát a közelgő CeBIT-en. A dél-koreai gyártó munkatársai nemrégiben jelentették be, hogy a Samsung minden korábbinál nagyobb figyelmet kíván szentelni a CeBIT 2007-es telekommunikációs és számítástechnikai kiállításnak. ˝A legnagyobb szórakoztató elektronikai gyártók egyikeként a Samsungnak világszerte képviseltetnie kell magát, és a CeBIT minden szempontból ideális arra, hogy bemutassuk újdonságainkat˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a cég egyik vezetője.

A 3GSM Világ Kongresszusra 2007. február 12-15. között Barcelonában kerül majd sor, a hannoveri CeBIT pedig 2007. március 15-21. között várja majd a látogatókat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom