Connect with us

Lehallgatják a mobilokat: poloska minden telefonban!

Kütyük

Lehallgatják a mobilokat: poloska minden telefonban!

A Nagy Testvér mindent figyel és többek közt a mobilokat is lehallgatja.

Kiderült, hogy az Egyesült Államok szövetségi nyomozóirodája, közismert nevén az FBI (Federal Bureau of Investigation) könnyedén képes lehallgatni minden mobilost, akár még abban az esetben is, ha a telefon ki van kapcsolva. Minderre egy nemrégiben megtartott, gengszter banda elleni bírósági per kapcsán derült fény.

Mint az kiderült, a szövetségi nyomozók gyerekjáték könnyedséggel meg tudják oldani, hogy egy távoli helyszínről aktiváljanak egy mobiltelefont és annak mikrofonját egyszerű lehallgató készüléknek, poloskának használják. A ˝Roving Bug˝ eljárás lényege tehát, hogy immár nem csak az akítv mobiltelefonos beszélgetések hallgathatók le, hanem akár egy egyszerű személyes találkozó is, és ehhez csak annyi kell, hogy a közelben legyen egy készülék. Az újfajta leghallgatási technika ellen még az sem véd, ha a mobiltelefon ki van kapcsolva: szakértők szerint csak úgy lehet megakadályozni a lehallgatást, ha egyszerűen kivesszük a mobiltelefon akkumulátorát.

Ezenkívül arra is fény derült, hogy az FBI nem csak a mobilok lehallgatásában, hanem azok pozíciójának meghatározásában is élen jár. Az Egyesült Államokban mostanság forgalomba kerülő mobil készülékek (Nokia, Motorola, Samsung…) túlynyomó többségében ugyanis el van rejtve egy parányi helymeghatározó modul, melynek segítségével a nyomozók pontosan meg tudják állapítani a telefon aktuális pozícióját.

Az említett bírósági per egyébként azzal zárult, hogy az FBI adott esetben minden további nélkül, teljesen legális módon használhatja az újfajta lehallgatási és helymeghatározó megoldásokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom