Connect with us

Érkezőben az ultra-vékony Nokia

Kütyük

Érkezőben az ultra-vékony Nokia

Már nem kell sokat várnunk a Nokia vadonatúj ultra-vékony mobiljának piaci debütálására.

A finn gyártó a Nokia 6300 hivatalos bejelentésekor 2007 első negyedévét jelölte meg piaci debütálási időpontként. Most minden jel arra mutat, hogy az újdonság már 1-2 héten belül világszerte, így többek közt hazánkban is megvásárolható lesz.

A rozsdamentes acélból készült, alapvetően konzervatív vonalvezetésű Nokia 6300 vastagsága mindössze 11,7 milliméter (Motorola SLVR L7: 11,5 milliméter), vagyis ultra-vékonynak nevezhető. A 106,4 milliméter hosszú és 43,6 milliméter széles telefon tömege egyébként egész pontosan 91 gramm.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Nokia 6300-ban sajnos még nincs 3G (UMTS), ellenben a GPRS Class 10 és az EDGE Class 10 adatátviteli technológia már szerves részét képezi a mobilnak. Wireless fronton említést érdemel továbbá a Bluetooth 2.0 kontroller, az infravörös portról viszont ezúttal le kell mondanunk.

A vizuális megjelenítésről egy 2 colos képátlóval rendelkező TFT kijelző gondoskodik, mely elsősorban 320×240 pixeles (QVGA) felbontásáról, illetve nem kevesebb mint 16 millió színárnyalatáról ismerszik meg. A hátfalba integrált digitális fényképezőgép modulban egy 2 megapixeles felbontású CMOS képszenzor teljesít szolgálatot, mely maximum 1.600×1.200 képpontos fotók elkészítését teszi lehetővé, és többek közt videózásra is használható.

Az alig 8 MB kapacitású belső memória microSD (TransFlash) memóriakártyákkal bővíthető, ezenkívül szólnunk kell még többek közt a fejlett zenelejátszóról (MP3, AAC, AAC+, eAAC+), a hatvannégy szólamú polifonikus hangzásról, a sztereó FM rádióról, a Push To Talk funkcióról, valamint a 860 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátorról.

Az Opera Mini nevezetű webböngésző alkalmazás a legtöbb piacon gyárilag telepítve lesz a Nokia vadonatúj, 6300 típusú telefonjára. Ezt a 2006 januárjában debütált szoftvert ma már világszerte több mint 8 millióan használják, népszerűsűgének titka többek közt a teljes web kompatibilitásban, a fejlett letöltési és keresési szolgáltatásokban és a személyre szabhatóságban rejlik.

A Nokia 6300 kezdőára 250 euró (63 ezer forint) körül fog alakulni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom