Connect with us

technokrata

Szilveszteri rekordok

Kütyük

Szilveszteri rekordok

Az elmúlt napokban SMS és MMS lázban égett egész Magyarország.

Újabb csúcsot döntöttek a Pannon ügyfelei szilveszter napján: több mint hetven százalékkal több SMS indult útjára, az MMS-ek száma pedig húsz százalékkal emelkedett a tavalyi évbúcsúztatóhoz képest.

Egy átlagos vasárnaphoz viszonyítva az SMS-forgalom közel ötszörösére, az MMS-ek száma pedig háromszorosára nőtt december 31-én. A legforgalmasabb időszak közvetlenül pezsgőbontáskor és az éjfél utáni órákban volt mérhető, ekkor óránként félmilliónál is több üzenet indult el zökkenőmentesen a Pannon hálózatából, az év utolsó napján összesen közel tíz millió SMS-t küldtek a pannonosok.

A kiugró szilveszteri forgalmat már a karácsonyi számok is előre jelezték: az ünnepek három napja alatt kétszer annyi MMS-t küldetek a Pannonosok mint tavaly, az SMS-forgalom pedig negyedével nőtt. Egy átlagos hétköznaphoz viszonyítva karácsonykor a képes-hangos üzenetek, az MMS-ek száma négyszeresére, a szöveges üzenetek száma pedig ötszörösére emelkedett.

A hanghívások számában nem volt jelentős változás az elmúlt évekhez képest. Újdonság a videohívás, mely egyre népszerűbb, ráadásul 2007. január végéig ingyenes a használata a Pannon hálózatában hazánkban. A fejlesztéseknek köszönhetően már Magyarország 43 településén elérhető a videotelefonálást lehetővé tevő harmadik generációs hálózat.

Az ünnepek alatt a Vodafone-nál is jelentősen nőtt az SMS és az MMS forgalom. December 24-én majdnem ötször, újév alkalmából pedig hatszor annyi SMS-t küldtek a Vodafone ügyfelei, mint egy átlagos napon. Népszerűnek bizonyult az MMS is, hiszen karácsonykor minden századik elküldött üzenet képes formájú volt, illetve szenteste a Vodafone hálózatából 3,5-szer több MMS küldtek, mint a hétköznapi átlag.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp