Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kütyük

Hazudunk

És a technika segít ebben…

A brit illetőségű 72Point szerint a technohűtlenség immár széles körben elterjedt a fejlett civilizációk polgárainak körében – a cég által végzett felmérés szerint az embereknek közel háromnegyede vallotta azt, hogy a modern technikai berendezések könnyebbé teszik az igazmondás elkerülését. Ráadásul a választ adók több mint fele úgy nyilatkozott, hogy kevésbé érzi magát bűnösnek, ha a füllentés nem szemtől szemben zajlott le, hanem valamilyen elektronikus közvetítő eszköz segítségével.

Leginkább a munkahelyen szoktunk hazudni, állítja a 72Point. Felmérése szerint ugyanis az 1487 megkérdezett 67 százaléka beismerte, hogy munkája közben néha nem mond igazat kollégáinak, ismerőseinek. A hazugságok témáját tekintve pedig a betegnek való tettetés áll az első helyen, 43 százalékkal, melyet a munka késznek való hazudása követ 23 százalékkal. Jelentős tényező még a főnök haragjának elkerülését célzó füllentés is: ez a felmérés szerint a válaszolók 18 százaléka alkalmazta a legtöbbször.

Mi a helyzet otthon? Nem sokkal jobb a helyzet itt sem: több mint 40 százalék közölte, hogy már hazudott saját családjának vagy partnerének. Ugyanakkor a tematikát tekintve egészen másképp alakul a lista: 37 százalékkal az élen végzett az új ruha vásárlásának vagy árának elhallgatása, illetve 35 százalékkal szorosan követi az arról alkotott vélemény, miszerint hogyan néz ki egy közeli ismerősünk, rokonunk egy ruhában. Szintén az élbolyban van még az elfogyasztott étel és alkohol mennyiségére való állítások hamissága; a megkérdezettek 32 százaléka pedig rendszeresen nem mond igazat a súlyáról.

A fentiekből látszik tehát, hogy míg az emberek többségével előfordul: nem mondanak igazat; ezt gyakran azért teszik, hogy elkerüljék a konfrontációt valaki mással, megkíméljék egy igaz, de fájó szembesítéstől. És ha mindez Interneten, SMS-en keresztül történik, akkor többségünk még nyugodt is, hiszen „nem hazudtunk akkorát”.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés