Connect with us

Gyilkos mobiltelefonok

Kütyük

Gyilkos mobiltelefonok

Ezekkel a készülékekkel könnyen gyilkolhajuk az egészségre káros baktériumokat.

A baktériumok ellen már nem csak tisztítószerekkel és fertőtlenítő folyadékokkal védekezhetünk. Az alábbi fényképen nem egy új kagylómobil látható, hanem csak egy arra nagyon hasonlító, speciális high-tech fertőtlenítő készülék.

Használatba vétel előtt elég széthajtani a kis masinát, mely aztán működés közben 99,99 százalékos hatékonysággal elpusztítja többek közt például a szalmonella és az e.coli baktériumokat. Az UV-C fénnyel és nanotechnológiával operáló, két darab AAA elemről működő készülék élettartama 5.000 óra, ára pedig 80 dollár, vagyis mintegy 15 ezer forint.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Motorola nemrégiben dobta piacra új mobiltelefonját, a különleges bevonattal ellátott iDEN i880-as készüléket. A bevonat különlegessége abban rejlik, hogy antibakteriális hatású: az AgION-nak köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy legalább a telefonunk felülete nincs tele baktériumokkal.

A széthajtható kialakítású készülék sajnos méretes külső antennát kapott, ami igen csak meghatározza a telefon designját. A férfias megjelenésű Motorola iDEN i880 színes külső kijelzője alatt három dedikált zenegombot helyeztek el a fejlesztők, melyek segítségével akár úgy is elérhetők a zenei funkciók, hogy a telefont nem nyitjuk szét. A belül elhelyezett, TFT technológiájú fő display egyrészt 176×220 képpontos felbontásáról, másrészt 18 bites színmélységéről (262 ezer színárnyalat) ismerszik meg.

A fedlap felső részében található digitális fényképezőgép modulban egy 2 megapixeles felbontású CMOS képszenzor lakik, melynek segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők, de természetesen akár videózhatunk is a telefonnal. A Bluetooth kompatibilis, GPS funkciós és kihangosítható Motorola újdonság integrált memóriája miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyákkal bővíthető – a gyári csomagban egy 64 MB-os kártyát találhatunk. Az iDEN i880 ára az USA-ban kétéves előfizetéssel 299 dollár, vagyis mintegy 60 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom