Connect with us

technokrata

Egyedi luxusmobil – komoly tudással

Kütyük

Egyedi luxusmobil – komoly tudással

Bemutatták a világ első, harmadik generációs luxustelefonját.

A Mobiado Luminoso egy hagyományos kialakítású, mondhatni régi vágású mobiltelefon, melynek billentyűzete azonban teljesen egyedi. A billentyűzet érdekessége egyrészt a speciális dupla háttérvilágítás, másrészt pedig a különleges kialakítás. Az egyes szám/karakter gombok az átlagnál kisebb méretűek és köralakúak, a funkciójuk pedig nem a felületükön, hanem a gombok mellett van feltüntetve. A középen elhelyezett navigomb sem egy, hanem öt különálló darabból készült.

A 132 gramm tömegű készülék ellenállóságát az alumíniumból készült borítás biztosítja, a kijelző előtt elhelyezett zafírkristály üveg pedig állítólag még akkor sem karcolódik össze, ha például egy kocsikulcsot húzunk rajta végig. A beépített digitális fényképezőgép optikája ugyancsak zafírkristályból készült, a billentyűzet gombjai pedig nagyrészt rozsdamentes acélból vannak.

A 109x46x18,5 milliméter méretű Mobiado Luminoso végre szakít azzal a hagyománnyal, hogy a luxusmobilokban nincs 3G. A háromsávos (900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett újdonság GPRS, EDGE és UMTS hálózatokban egyaránt használható, no és persze a Bluetooth kontroller sem hiányzik belőle.

A nagyméretű TFT display a mai elvárásoknak megfelelően QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású, az integrált kamerával pedig legfeljebb 2 megapixeles felbontású fényképek készíthetők. Említést érdemel továbbá a microSD (TransFlash) memóriakártyás bővítési lehetőség, a Push To Talk technológia, a térhatású sztereóhangzás, illetve a fejlett zenelejátszó (MP3, AAC, eAAC) alkalmazás. A kereskedelmi forgalmazás január közepén fog megkezdődni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle