Connect with us

technokrata

Szuper design, átlátszó kijelző – a legújabb mobil

Kütyük

Szuper design, átlátszó kijelző – a legújabb mobil

A sok megapixeles szuper fotós mobilok mellett mostanság egyre több minimál telefon tűnik fel a színen.

Az alábbi designterveken látható készülék, az Eclipse Phone, készítői szerint gyakorlatilag csak annyit tud, mint egy 1996-os évjáratú átlagos mobiltelefon, vagyis van benne telefonkönyv, hívásokat lehet vele fogadni és kezdeményezni, ezenkívül pedig SMS-ezésre is alkalmas. Nincs azonban benne több megapixeles kamera, vezeték nélküli Internet, vagy éppen GPS navigációs szolgáltatás, vagyis ezúttal egy igazi minimál mobilhoz van szerencsénk.

Az egyelőre csak elképzelés szintjén létező Eclipse Phone-nak ugyan elég szűk a szolgáltatási köre, azonban mégis sokkal jobban néz ki, mint például egy abszolút low-end kategóriás Nokia készülék. A speciális kialakítást kapott telefonról alaphelyzetben elég nehéz kitalálni, hogy pontosan micsoda, ilyenkor ugyanis sem a kijelzője, sem pedig a billentyűzete nem látható. Utóbbi azért nem látható, mert inaktív a kékszínű háttérvilágítása, a kijelző pedig azért nem, mert alaphelyzetben a készüléktest belsejében lakozik. Elég azonban megnyomni az oldaléleken elhelyezett gombokat és a kijelző rugósbicska módjára máris kipattan a helyéről.

Érdekesség, hogy a nem színes, hanem csak monokróm display teljesen átlátszó, így a háttérvilágításon jelentős mértékű energiát lehet megspórolni, ami értelemszerűen hosszabb működési időt biztosít a számunkra. Az Eclipse Phone egyébként csukott helyzetben 55 milliméter, nyitva pedig mintegy 90 milliméter hosszú.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle