Connect with us

technokrata

Az első Google Samsung mobil

Kütyük

Az első Google Samsung mobil

A számítógépek után egyre több mobiltelefont is meghódít magának a Google.

A Samsung bejelentette, hogy az év utolsó napjaiban, illetve 2007 elején Európa-szerte megkezdi legfrissebb sliderphone-jának, a Z720-as modellnek a kereskedelmi forgalmazását. Ez az első olyan Samsung mobil, mely már gyárilag telepítve tartalmazza a Google mobilkereső alkalmazást, valamint a Gmail levelezőt: a telefon menürendszerében az alkalmazások között keresendő a már jól ismert Google ikon.

Az augusztus végén a francia fővárosban debütált Samsung Ultra Edition 13.8 (Samsung SGH-Z720) egy háromsávos (900/1800/1900 MHz) GSM modult kapott, de ami ennél sokkalta érdekesebb, hogy a GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA (maximum 1,8 Mbit/s) vezeték nélküli adatátviteli technológiákat egyaránt támogatja.

A mindössze 80 gramm tömegű, szétcsúsztatható kialakítású újdonság alaphelyzetben 104,5 milliméter hosszú, 51,3 milliméter széles és 13,8 milliméter vastag. A hátul található, autofókusz funkciós és LED-vakus fényképezőgép modul lelke nem más, mint egy 3 millió képpontos CMOS képszenzor, az előlapi második kamera pedig VGA (640×480 pixel) felbontású. Ez utóbbi elsősorban a videóhívásokhoz használatos.

A vizuális megjelenítésről ezúttal egy 2,1 colos képátlóval rendelkező, TFT kijelző gondoskodik, a maga 262 ezer színével, illetve 240×320 pixeles (QVGA) felbontásával. A fejlett PIM funkciókkal felvértezett Samsung SGH-Z720-ból természetesen a Bluetooth 1.2 kontroller és az USB 1.1 interfész sem hiányzik, továbbá említést érdemel a mintegy 80 MB-os belső memória, valamint a microSD (TransFlash) memóriakártyás bővítési lehetőség. Egy feltöltéssel maximum 6,5 órás beszélgetési idő, illetve 260 órás készenléti idő érhető el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle