Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világelső 1 Gbit-es memória mobilokba

Kütyük

Világelső 1 Gbit-es memória mobilokba

A Samsung ezúttal ismét egy világelső mobil fejlesztésről számolt be.

A dél-koreai székhelyű gyártó bejelentette, hogy elkészítette a világ első olyan, kifejezetten mobil készülékekben történő felhasználásra szánt DRAM memóriachipjét, mely 1 Gbit-es adattároló kapacitással rendelkezik és 80 nanométeres gyártási technológiák felhasználásával készül.

Az elsősorban hordozható zenelejátszókba, mobiltelefonokba, mobil játékgépekbe és digitális fényképezőgépekbe szánt monolitikus DRAM ugyanarra a tokozásra épül, mint a két darab 512 Mbit-es magot tartalmazó, korábbi 1 Gbit-es memóriachip, azonban újdonság a hőmérsékletérzékelő funkció. Ezzel az új hőmérséklet kompenzációs megoldással a fejlesztők elmondása szerint készenléti módban akár 30 százalékkal is mérsékelhető a fogyasztás.

A Samsung most debütált 1 Gbit-es Mobile DRAM chipje továbbá 20 százalékkal vékonyabb, mint a multi-stack felépítésű korábbi 1 Gbit-es chipek. A gyártó munkatársai elmondták, hogy amennyiben minden a tervek szerint halad, akkor az új memóriachip tömeggyártása valamikor a jövő esztendő második negyedévében kezdődik majd meg, ezt követően pedig vélhetően már nem kell sokat várnunk majd arra, hogy az új chipre épülő első készülékek is megjelenjenek majd a piacon.

A Samsung a várható árral kapcsolatban egyelőre nem közölt információkat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés