Connect with us

technokrata

Miniatűr GPS-vevő – microSD slottal

Kütyük

Miniatűr GPS-vevő – microSD slottal

Megérkezett a Spectec legújabb GPS navigációs bővítőkártyája.

A GPS-modult alaphelyzetben nem tartalmazó okostelefonok és kéziszámítógépek már az eddigiekben is könnyen bővíthetők voltak egy-egy GPS kártyával, azonban amennyiben egy ilyen kártyát betettünk a bővítőslotba, sajnos azonnal megszűnt a memóriabővítési lehetőség. A Spectec fejlesztői pontosan ezt a problémát próbálták meg orvosolni.

A most debütált Spectec SDG-810 tulajdonképpen nem más, mint egy SDIO kompatibilis GPS bővítőkártya, melybe miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyákat lehet becsúsztatni oldalról. A Spectec a manapság elérhető legjobb GPS chipsettel vértezte fel az újdonságot, ami természetesen nem más, mint a nagy érzékenységű, 20 csatornás SiRFstar III.

Az alig 30 gram tömegű Spectec SDG-810 mindössze 62 milliméter hosszú, 24 milliméter széles és 2,1 milliméter vastag. A parányi készülékbe akár 2 GB-os kapacitású memóriakártyákat is be lehet helyezni, ami elegendő tárhelyet biztosíthat akár egy egész Európa terképhez is.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Spectec nemrégiben gondolt egyet és legyártotta a világ első microSD formátumú Wi-Fi kontrollerét, a Spectec SDW-823-at. Ez a parányi kártya ráadásul nem is csak a régebbi 802.11b, hanem ezenkívül az újabb és gyorsabb 802.11g szabvánnyal (maximum 54 Mbit/s) is kompatibilis.

A felhasználónak nincs más dolga, mint egy ilyen kártyát behelyezni az SDIO 1.0 specifikációknak megfelelő mobil készülékébe, mely ettől kezdve immár akár Wi-Fi vezeték nélküli hálózatokban is minden további nélkül használható. A mindössze 23,3 milliméter hosszú, 11 milliméter széles és 0,7 milliméter vastag Spectec SDW-823 wireless kártya pontos árát egyelőre sűrű homály fedi.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek