Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internethiány földrengés miatt

Kütyük

Internethiány földrengés miatt

Az internetezők jelentős része szó szerint leszakadt a világhálóról.

Kedden, helyi idő szerint késő este érte földrengés a távol-keleti régiót, amely napra pontosan a két évvel ezelőtti, hatalmas szökőárat kiváltó földrengés után jelentkezett. Amint arról mi is írtunk, a 2004. december 26-i cunami szinte teljesen váratlanul érte a thai, indiai, sri lankai, indonéziai és kelet-afrikai partokat – a természeti csapás itt pusztított a leginkább, közel kétszázezer helyi lakost és turistát ragadva el az élők sorából.

Szerencsére tegnapelőtt más volt a helyzet – a földrengés nem bizonyult olyan erősnek, így az általa okozott szökőár sem tizedelte meg a partok környékén élőket (Tajvanon „mindössze” ketten haltak meg egy összedőlt épület miatt). Arra viszont bőven elegendőnek bizonyult, hogy tönkretegye a tenger fenekén futó telekommunikációs kábelek egy részét – így Tajvan, Kína és Japán lakosai tegnapra virradóra azt tapasztalhatták, hogy országszerte süketek a vonalak, és nem tudják elérni a Világháló nemzetközi szervereit (amiért a kínai kormányzat valószínűleg olyan nagyon nem bánkódott).

Tajvan összesen hét tengeralatti kábelen csatlakozik az Internet más részeihez – ebből kettő sérült meg a földrengés miatt. Ezzel elérhetetlenné vált Kelet-Ázsia az ország számára ebben az irányban; így az ide irányuló és innen érkező forgalom más vonalakra terelődött át. Ezek azonban nem bírták a megnövekedett adatmennyiséget, így gyakorlatilag összeomlott a nemzetközi Internet-szolgáltatás a szigetországban.

Hasonlóan komoly problémával kellett szembenézniük a telefonálni vágyóknak is. Tajvan legnagyobb telefonszolgáltatója, a Chungwa Telecom arról nyilatkozott a hírügynökségeknek, hogy nemzetközi híváskapacitásának mintegy 40-60 százalékát vesztette el a természeti jelenség miatt. A cég közlése szerint hozzávetőleg 3 hétig fognak tartani a javítási munkálatok.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés