Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elkapták a mobilos csalót – 10 év büntetést kapott

Kütyük

Elkapták a mobilos csalót – 10 év büntetést kapott

Íme egy példa arra, hogy a mobil technológiákat sajnos nem mindig becsületes dolgokra használják.

Történt ugyanis a napokban, hogy Indiában egy az elmúlt másfél esztendőben komoly eredményeket elért sakkozót mobiltelefonos csaláson értek, és emiatt komoly büntetést szabtak ki rá. Umakant Sharmát a legutóbbi sakk tornán kapták rajta a csaláson: kiderült, hogy emberünk egy Bluetooth-os készüléket rejtett el a szövetből készült sapkájában, mely sapkát minden bajnokságon egészen ráhúzott a füleire.

Sharma ily módon mobiltelefon segítségével kommunikált a rendezvénynek helyszínt biztosító termen kívül tartózkodó társaival, akik egy nagy teljesítményű számítógép segítségével megmondták a sakkozónak, hogy adott helyzetben mely lépés lehet a legideálisabb.

Az Indiai Sakk Szövetség munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták a Reuters-nek, hogy a csaláson ért sakkozót tíz esztendőre eltiltották a sakk tornáktól, ezenkívül alapos vizsgálatot indítanak, hogy felderítsék az esetleges további hasonló eseteket.

A mobiltelefont azonban nem csak a sakkozók, hanem mostanság már a nebulók is előszeretettel használják csalásra – hol máshol, mint az iskolában, dolgozatírás közben. Brit felmérések szerint az elmúlt évben több mint 25 százalékkal növekedett a mobiltelefonos puskázások száma, és elmondható, hogy jelenleg már minden negyedik iskolás mobillal szokott puskázni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés