Connect with us

technokrata

Elkapták a mobilos csalót – 10 év büntetést kapott

Kütyük

Elkapták a mobilos csalót – 10 év büntetést kapott

Íme egy példa arra, hogy a mobil technológiákat sajnos nem mindig becsületes dolgokra használják.

Történt ugyanis a napokban, hogy Indiában egy az elmúlt másfél esztendőben komoly eredményeket elért sakkozót mobiltelefonos csaláson értek, és emiatt komoly büntetést szabtak ki rá. Umakant Sharmát a legutóbbi sakk tornán kapták rajta a csaláson: kiderült, hogy emberünk egy Bluetooth-os készüléket rejtett el a szövetből készült sapkájában, mely sapkát minden bajnokságon egészen ráhúzott a füleire.

Sharma ily módon mobiltelefon segítségével kommunikált a rendezvénynek helyszínt biztosító termen kívül tartózkodó társaival, akik egy nagy teljesítményű számítógép segítségével megmondták a sakkozónak, hogy adott helyzetben mely lépés lehet a legideálisabb.

Az Indiai Sakk Szövetség munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták a Reuters-nek, hogy a csaláson ért sakkozót tíz esztendőre eltiltották a sakk tornáktól, ezenkívül alapos vizsgálatot indítanak, hogy felderítsék az esetleges további hasonló eseteket.

A mobiltelefont azonban nem csak a sakkozók, hanem mostanság már a nebulók is előszeretettel használják csalásra – hol máshol, mint az iskolában, dolgozatírás közben. Brit felmérések szerint az elmúlt évben több mint 25 százalékkal növekedett a mobiltelefonos puskázások száma, és elmondható, hogy jelenleg már minden negyedik iskolás mobillal szokott puskázni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák