Connect with us

technokrata

Brutálisan szép mobil kijelző – óriási felbontással!

Kütyük

Brutálisan szép mobil kijelző – óriási felbontással!

A mobiltelefonokba szánt kijelzők piacán mostanság egyre keményebb harcoknak lehetünk tanúi.

A mobil kijelzők szegmenségben két irányba mozdulnak el a gyártók: az egyik irány a panelek vastagságának minimálisra történő lecsökkentése, a másik pedig a felbontás növelése. A Hitachi Display most egy az utóbbi fejlesztési iránynak megfelelő újdonsággal rukkolt elő.

A vállalat munkatársai bemutatták a világ jelenlegi legnagyobb felbontású, kifejezetten mobiltelefonokba szánt kijelzőjét. A panelnek már a fizikai méretei is igen csak lenyűgőzőek, ugyanis a képátló ezúttal nem kevesebb mint 2,9 col. De ami talán ennél is sokkalta érdekesebb, hogy a display felbontása 800×480 képpont!

˝A felhasználóknak immár a telefonjukon sem kell oldalra szkrollozniuk, ha éppen egy eredetileg személyi számítógépes monitorokra optimalizált megjelenésű weboldalt böngésznek a készüléken˝ – nyilatkozta a vállalat egyik képviselője a hivatalos bejelentés kapcsán. Emberünk elmondta, hogy a 800×480 pixel mintegy ötször nagyobb képpont számot jelent a manapság széles körben használatos QVGA, vagyis 320×240 pixeles kijelzőkhöz képest.

A hagyományostól eltérően nem TFT LCD, hanem IPS LCD technológiájú kijelző mind vertikális, mind pedig horizontális irányban 170 fokos látószöggel rendelkezik, vagyis képe gyakorlatilag minden irányból jól látható. A 400:1 kontrasztarányú display fényereje egyébként 250 dc/m2.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle