Connect with us

technokrata

Az első Nokia N95 reklámfilm

Kütyük

Az első Nokia N95 reklámfilm

A Nokia N95-re egy csöppet még várnunk kell, de a készülék első reklámfilmje már most is megtekinthető.

Mint ismeretes, a Nokia az N95 szeptemberi hivatalos debütálásakor azt mondta, hogy a készülék előreláthatólag 2007 első negyedévében fog forgalomba kerülni, ami ugyebár a január-március közötti időszakot jelenti. A Nokia N95 októberi hazai bejelentésekor a gyártó egyik munkatársa már egy esetleges áprilisi piaci debütálásról tett említést, most pedig már a Nokia weboldalán is az olvasható, hogy az N95 csak a jövő év második negyedévétől kezdve lesz kapható. Most már csak abban reménykedhetünk, hogy a 2007 Q2 ez esetben nem júniust, hanem áprilist jelent…

A Nokia N95-ben egy minden korábbi Nokia telefonénál nagyobb felbontású digitális fényképezőgép lakozik: a készülék Carl Zeiss optikás kamerájával akár 5 megapixeles felbontású fotókat is készíthetők, a vele lőtt videók pedig – a gyártó szerint – a DVD-ékéhez hasonló minőséggel (30 fps) bírnak. Az elkészült fényképek és videók nem csak a telefon kijelzőjén, hanem akár egy hagyományos televíziós készüléken is megtekinthetők, ugyanis többek közt TV-kimenet is került a kis masinába.

A Nokia N95 TFT technológiájú LCD-je egyrészt nagy méretéről, másrészt nagy felbontásáról és színmélységéről ismerszik meg. A 2,6 colos képátlóval rendelkező display 240×320 pixelt, illetve 16 millió színárnyalatot tudhat magáénak.

A finnek természetesen a digitális zenék szerelmeseiről sem feledkeztek meg, melynek ékes bizonyítéka a fejlett MP3/AAC lejátszó, a 3D hangzás, illetve a standard 3,5 milliméteres audio csatlakozó.

A Symbian operációs rendszerű Nokia N95 nem csak a GPRS, EDGE és 3G (UMTS) hálózatokban használható, hanem akár 3,5G (HSDPA) és Wi-Fi (802.11b/g) adatátvitelre is képes. A kétirányban is szétcsúsztatható smartphone kapcsán említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő, az UPnP, Bluetooth 2.0 és USB 2.0 kompatibilitás, a MiniMap böngésző alkalmazás, a nagy teljesítményű 3D grafika, a 160 MB-os belső memória, illetve a microSD memóriakártyás bővíthetőség.

A 120 gramm tömegű telefon alaphelyzetben 99x53x21 milliméteres méretekkel rendelkezik. A Nokia N95 kezdőára 550 euró, vagyis mintegy 140 ezer forint körül fog alakulni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp