Connect with us

technokrata

Késésben az első

Kütyük

Késésben az első

A Motorola malmai lassan őrölnek, néha nagyon lassan.

A második legnagyobb mobilgyártóként jegyzett vállalat még 2005 júliusában rántotta le a leplet UMA kompatibilis kagylómobiljáról, a Motorola A910-ről, melyről akkoriban azt mondták a gyártó képviselői, hogy valamikor 2006 első negyedévében debütál majd a kereskedelmi forgalomban. Nos ehhez képest a Motorola A910-est még csak most vizsgálta be az FCC, a piacon pedig valamikor 2007 első negyedévétől kezdve lesz elérhető a készülék.

Mint ismeretes, a Motorola az elmúlt időkben már többször is kifejezésre jutatta, hogy számára milyen nagy fontossággal bír a nyílt forrású Linux platform. A vállalat egyik vezetője például a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy néhány év múlva lényegében már minden második Motorola készüléken Linux teljesít majd szolgálatot. Nos a most érkezett Motorola A910 is egy Linux alapokon nyugvó smartphone. Ilyen operációs rendszer van továbbá az általunk nemrégiben tesztelt Motorola MING A1200-as modellen is.

Az A910 háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) működésre képes, és bár 3G hálózatokban még nem használható, a GPRS-en kívül az annál jóval gyorsabb EDGE adatátviteli technológiát már támogatja. A készülék érdekessége azonban nem is ez, hanem sokkal inkább az UMA (Unlicensed Mobile Access) kompatibilitás. Az UMA lényege, hogy segítségével teljesen zökkenőmentesen és automatikusan lehet áthelyezni a hanghívásokat a mobil hálózatokból Wi-Fi hálózatokba. Ennek megfelelően a Motorola újdonsága nem csak Bluetooth, hanem egyben Wi-Fi kompatibilitást is kapott.

A nagyméretű TFT folyadékkristályos kijelző 240×320 pixeles felbontással büszkélkedhet, melyhez ráadásul több mint 262 ezer színárnyalat társul. Az 1,3 megapixeles felbontású digitális fényképezőgéppel készített felvételek (fotók, videók) a belső memórián kívül akár miniatűr TransFlash memóriakártyákon is eltárolhatók. A fejlett zene- és videólejátszó funkciókkal ellátott, 93x51x23 milliméter méretű és 127 gramm tömegű Motorola A910 várható ára egyelőre nem ismeretes.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek