Connect with us

Hirdetés

technokrata

Késésben az első

Kütyük

Késésben az első

A Motorola malmai lassan őrölnek, néha nagyon lassan.

A második legnagyobb mobilgyártóként jegyzett vállalat még 2005 júliusában rántotta le a leplet UMA kompatibilis kagylómobiljáról, a Motorola A910-ről, melyről akkoriban azt mondták a gyártó képviselői, hogy valamikor 2006 első negyedévében debütál majd a kereskedelmi forgalomban. Nos ehhez képest a Motorola A910-est még csak most vizsgálta be az FCC, a piacon pedig valamikor 2007 első negyedévétől kezdve lesz elérhető a készülék.

Mint ismeretes, a Motorola az elmúlt időkben már többször is kifejezésre jutatta, hogy számára milyen nagy fontossággal bír a nyílt forrású Linux platform. A vállalat egyik vezetője például a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy néhány év múlva lényegében már minden második Motorola készüléken Linux teljesít majd szolgálatot. Nos a most érkezett Motorola A910 is egy Linux alapokon nyugvó smartphone. Ilyen operációs rendszer van továbbá az általunk nemrégiben tesztelt Motorola MING A1200-as modellen is.

Az A910 háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) működésre képes, és bár 3G hálózatokban még nem használható, a GPRS-en kívül az annál jóval gyorsabb EDGE adatátviteli technológiát már támogatja. A készülék érdekessége azonban nem is ez, hanem sokkal inkább az UMA (Unlicensed Mobile Access) kompatibilitás. Az UMA lényege, hogy segítségével teljesen zökkenőmentesen és automatikusan lehet áthelyezni a hanghívásokat a mobil hálózatokból Wi-Fi hálózatokba. Ennek megfelelően a Motorola újdonsága nem csak Bluetooth, hanem egyben Wi-Fi kompatibilitást is kapott.

A nagyméretű TFT folyadékkristályos kijelző 240×320 pixeles felbontással büszkélkedhet, melyhez ráadásul több mint 262 ezer színárnyalat társul. Az 1,3 megapixeles felbontású digitális fényképezőgéppel készített felvételek (fotók, videók) a belső memórián kívül akár miniatűr TransFlash memóriakártyákon is eltárolhatók. A fejlett zene- és videólejátszó funkciókkal ellátott, 93x51x23 milliméter méretű és 127 gramm tömegű Motorola A910 várható ára egyelőre nem ismeretes.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés