Connect with us

technokrata

Gyilkost keresnek a videomegosztó site-on

Kütyük

Gyilkost keresnek a videomegosztó site-on

A Youtube segíthet a bűnözők elfogásában.

Dél Ontario, egészen pontosan Hamilton város rendőrsége úgy gondolta, hogy a Youtube videomegosztó szolgáltatást be lehetne vonni a rendőrségi munkába. A kanadaiak ezért közzétettek egy 72 másodperces videoklipet, melyet egy helyi nightclub biztonsági kamerája készített. A filmen egy feltételezett gyanúsított, a 24 éves George Gallow látszik, akit a rendőrség gyilkosság elkövetésével vádol. A férfi egy Joker szavas baseball sapkát visel a felvételen.

A rendőrség szerint Gallow leszúrta a 22 éves Ryan Milnert, aki nem sokkal a cselekmény elkövetése után belehalt sérülésébe. Emellett hasonlóan inzultálta Milner barátját is (akit a kanadaiak nem neveztek meg), őt azonban még nem találták meg. A rendőrség feltételezi, hogy ez utóbbi férfi is életét vesztette a támadást követően. A gyilkosságra egyébként még novemberre került sor, egy koncert alkalmából. Lasso szerint a koncerteket látogatók tipikusan abba az életkorba tartoznak, akik az olyan videomegosztó szolgáltatások iránt, mint amilyen a Youtube is, komolyan érdeklődnek. Ezért döntöttek úgy, hogy segítséget kérnek az internetezőktől.

Legjobb ismereteink szerint ez a világon az első olyan alkalom, hogy egy hatósági szerv a nyomozásba videomegosztó technológia révén vonja be a hétköznapi embereket. Az újdonság varázsa pedig meg is ragadta az internetezőket: több mint 30 ezren nézték már meg az ominózus videoklipet, mondta el a helyi erők egyik őrmestere, Jorge Lasso egy sajtótájékoztatón.

Az egyelőre nem ismert, hogy milyen eredménnyel járt a hatósági filmmegosztás – a kanadai rendőrök azonban időközben eltávolították a felvételt a Youtube-ról.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle