Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megmondja, hol van dugó: világelső Samsung mobil

Kütyük

Megmondja, hol van dugó: világelső Samsung mobil

Jó szokásához híven a Samsung ismét egy a maga nemében ˝világelső˝ mobiltelefonnal rukkolt elő.

A Dél-Koreában most debütált Samsung SPH-B5800 a tekintetben számít világelsőnek, hogy eddig még egyetlen olyan mobil sem volt a világon, mely hozzá hasonló módon úgynevezett TPEG szolgáltatással rendelkezett.

Hogy pontosan mit is jelent ez a TPEG (Transport Protocol Experts Group)? Nos ez a technológia arra hivatott, hogy DMB (Digital Media Broadcasting) adatátvitelen keresztül folyamatosan jelezze számunkra, hogy az előttünk álló útszakaszon hol számíthatunk dugókra, vagy éppen gyors haladásra. A készülék a TPEG révén minden 5 percben friss közlekedési információkat biztosít nekünk és összehasonlítja a lehetséges útvonalakat a tekintetben, hogy melyiken éppen mekkora menetidőre számíthatunk.

A DMB támogatásból könnyen kikövetkeztethető, hogy az SPH-B5800 többek közt digitális televíziós adások vételére is alkalmas, ezenkívül pedig fejlett elektronikus TV műsorfüzettel is fel van vértezve. A vizuális megjelenítésről ezúttal egy 2 colos képátlóval rendelkező TFT display gondoskodik, mely 320×240 pixelt és 262 ezer színárnyalatot tudhat magáénak.

A szétcsúsztatható kialakítású, 95,6 gramm tömegű telefon alaphelyzetben 96 milliméter hosszú, 46,5 milliméter széles és 16,3 milliméter vastag. A CDMA szabványú készülék kapcsán szólnunk kell még a 2 megapixeles kameráról, az MP3 lejátszó funkcióról és az érintésérzékeny kezelőszervekről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés