Connect with us

Hirdetés

technokrata

Változó KRESZ-szabályok – szavazzunk!

Kütyük

Változó KRESZ-szabályok – szavazzunk!

Most bárki javaslatot tehet, hogyan változzanak a magyar közlekedés szabályai.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter 2006. december 12-én jelentette be, hogy a GKM és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közösen dolgozik a közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet, azaz KRESZ újabb módosításain. Az 1975-ben napvilágot látott rendelet napjainkig 10 módosítást élt meg. A KRESZ újbóli áttekintését és módosítását a közúti baleseti adatok nem csappanó száma indokolja. Évente átlagosan 30 000 ember sérül meg, s majd 1 300 halálos áldozatot követel a közutakon az érvényben lévő szabályok be nem tartása, a figyelmetlenség, és az egyik legfontosabb szempont figyelmen kívül hagyása: látni és látszani.

A GKM úgy döntött, hogy a változtatási terveket szavazásra bocsátja a www.gkm.gov.hu oldal alján. Eddig közel 13 000 szavazat érkezett arról, hogy szükséges-e a KRESZ változtatása. Az első kérdésre — amely felvetette, hogy lakott területen kívül, éjszaka és rossz látási viszonyok mellett az úttesten közlekedő vagy az úttesten tartózkodó gyalogosok és kerékpárosok számára kötelező legyen-e a fényvisszaverő mellény használata — a válaszadók 56 százaléka igennel voksolt.

E szavazás nem reprezentatív felmérés, viszont egyértelműen jelzi az igényt a biztonságot fokozó, az emberi életet óvó további intézkedések bevezetésére. A tárca a szavazatokon túl egyéb javaslatokat és megállapításokat is vár a Fórum KRESZ-módosításának címszava alatt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés