Connect with us

technokrata

Még mindig népszerű a betárcsázós Internet

Kütyük

Még mindig népszerű a betárcsázós Internet

A hazai felmérés nem kevés tanulsággal szolgált.

Érdemes tudni, hogy a rohamosan terjedő szélessávú technológiák mellett még mindig viszonylag sokan, a hazai internetezők mintegy 16%-a (A KSH 2006-os második félévi adatai szerint 1 000 034 db Internet-csatlakozásból 160 812 db betárcsázós kapcsolat.) telefonos modem segítségével csatlakozik a világhálóra. A Tele2 Magyarország a múlt héten – egy telefonos felmérésben – saját betárcsázós előfizetőit kérdezte meg többek között arról, hogy milyen indíttatásból, milyen gyakran, és mire használják dial-up internetkapcsolatukat.

A felmérés – amelyben 50-50 százalékban vettek részt nők és férfiak, és a kor szerinti megoszlás is durván fele-fele arányban alakult a 40 év alattiak és 40 év fölöttiek között – kiderült, hogy a szolgáltatást nagyrészt (72%-ban) olyan előfizetők veszik igénybe, akiknek lakóhelyén egyáltalán nem, vagy csak nagyon magas áron érhető el szélessávú szolgáltatás. Érdekes tény, hogy ezen előfizetők 63%-át teljesen kielégítik a betárcsázós szolgáltatás nyújtotta lehetőségek. Az összes megkérdezett mindössze 44 százaléka tervezi, hogy a jövőben szélessávú szolgáltatásra áll át, de ezek nagy része is csak abban az esetben váltana, ha a szélessávú elérés ára 3000 forint körülire süllyed.

Az ügyfelek megkérdezésekor kiderült, hogy több mint 90% napi szinten használja világhálós kapcsolatát. Az előfizetők több mint fele naponta két óránál is többet, egyharmaduk legalább 1-2 órát tölt netezéssel. A felmérés megerősítette, hogy az elektronikus levél a betárcsázós internetezők körében is nagyon népszerű. A Tele2 ügyfeleinek 91%-a használja e-mailezésre kapcsolatát; 34%-uk minden alkalommal, 31%-uk gyakran él az internetes kommunikáció ezen eszközével.

Hasonlóan nagy népszerűségnek örvend a Tele2 felhasználók körében a hírek olvasása. A megkérdezettek emellett általában a tanulmányokkal kapcsolatos és az egyéb szükséges információk megszerzésére, valamint böngészésre használják a világhálót. Csaknem az összes válaszadó olvas a neten híreket valamilyen gyakorisággal, 17% pedig kifejezetten arra használja kapcsolatát, hogy a hírek között tájékozódjon. A Tele2 előfizetőinek 98%-a használja vagy használta már kapcsolatát a számára szükséges információk megszerzésére, 52% pedig kifejezetten tanulmányaihoz veszi segítségül a világhálót. Kétharmaduk gyakran, vagy akár minden felcsatlakozás alkalmával böngészik a neten.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp