Connect with us

Hirdetés

technokrata

Google Talk: szöveg- és hangalapú üzenőprogram

Kütyük

Google Talk: szöveg- és hangalapú üzenőprogram

Letölthető a Google megújult csevegőszoftvere.

Yahoo, Microsoft, America Online – csak a legnagyobbak azon cégek közül, akikkel szemben a Google 2005-ben új frontot nyitott. Tavaly nyár közepén ugyanis útjára bocsátotta saját azonnali üzenetküldő programját (Google Talk letöltés), amely a gépelésen alapuló kommunikáción kívül VoIP kapcsolatok kialakítására is képes. Az internetes beszélgetés vitathatatlan vezetőjének számító Skype ezzel komoly konkurenciát kapott. Igaz, míg ez utóbbinál már lehetőség van videobeszélgetésekre is, addig a Google esetében erről (egyelőre) szó sincs.

A cég oldalán olvasható információk szerint a vállalat üzenőprogramja erősen kötődik webes e-mailszolgáltatásához, a Gmailhez. Ugyan mindkét alkalmazás/szolgáltatás tesztelési fázisban van, érdemes a szoftverrel foglalkozni. A Google Talk ugyanis a Jabber nyíltforrású megoldáson alapszik, ami azt jelenti, hogy számos egyéb üzenőklienst használóval lehet kommunikációt kezdeményezni. Például az Apple-féle Ichat, az Adium, a Trillian és a Psi egyaránt megtalálható ezen a listán. Az AIM-mel, az MSN Messengerrel és a Yahoo Messengerrel azonban nem véletlenül nem kompatibilis – a piacot régóta uraló nagyok foggal-körömmel ragaszkodnak felhasználóikhoz.

A kiváló hangminőséget és gyors file-megosztást ígérő szoftver jelenleg csak Windows környezetben használható. Letölthető a Terminal gyors Download szerveréről is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés