Connect with us

Hirdetés

technokrata

Firefox 2.0.0.1

Kütyük

Firefox 2.0.0.1

183(!) hibával kevesebb.

A Firefox (letöltés itt) továbbfejlesztése során számos felhasználói véleményt meghallgattak a Mozilla programozói. Többek között az internetezők szerették volna, ha a browser egyes fülei (tab) külön-külön is bezáró gombot kapnának. A kérés meghallgatásra talált: immár ott lapul a piros négyzetben világos X minden megnyitott fül jobb sarkában. Az új szoftver két lehetőséget kínál a fülekben megnyitott weblapok újranyitására. Az egyik – alapértelmezett -, hogy a monitor előtt ülő visszaállíthatja a megnyitott oldalakat; de az alkalmazás konfigurálható úgy is, hogy az öt utoljára meglátogatott oldal automatikusan kerüljön megnyitásra a lefagyást követően.

Immár a Firefox (is) rendelkezik jelszóhalász támadások elleni védelemmel. Az antiphishing szűrő azonban nem egyenként ellenőrzi a felhasználó által meglátogatott weblapokat és hasonlítja össze egy harmadik cég által karban tartott listával, hanem saját feketelistával rendelkezik, melyet, ha kell, félóránként frissít a cég. A szoftvert beépített szóellenőrzővel is ellátták – ehhez hasonlókkal szövegszerkesztő alkalmazásokban találkozhat az ember. Működési módja hasonlít a Microsoft Wordben használt technikához: pirossal húzza alá az általa nem ismert (hibás) szavakat, az ezekre való jobb kattintással pedig megjelenik egy menü, amiben ajánlásokat tesz a Firefox az adott szó másképp (helyesen) való írására.

Változott némileg a keresés folyamata is. A szoftver javaslatokat tesz, miután a felhasználó begépelte az integrált kereső beviteli mezőjébe egy szó első néhány betűjét. Ezek a javaslatok természetesen függenek az alkalmazott keresőmotortól – a Firefox 2.0 a Google, a Yahoo és az Ask.com motorjait használja. Azért, hogy ez a szolgáltatás ne zavarja a böngésző internetezőt, a javasolt kifejezések elkülönítetten jelennek meg, a keresőmező alatt.

A legújabb, 2.0.0.1-es, közel 200 hibával kevesebbet tartalmazó kiadás már letölthető. Részletes hibalista az alábbi linken.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés