Connect with us

technokrata

GPS-navigáció a karácsonyi ajándék

Kütyük

GPS-navigáció a karácsonyi ajándék

Az egyre okosabb navigációs készülékek nem csak az átlag autósok, hanem akár a mentősök dolgát is jelentősen megkönnyíthetik.

Folytatódik a ˝Navigáció a gyors segítségért˝ elnevezésű segélyakció. A győriek után most a Veszprém megyei mentők kapnak kedvezményesen 20 darab Mio C310-es készüléket, ingyenes iGO GPS-navigációs szoftverrel. Így már csak további 6 darab készülék kell ahhoz, hogy a megye minden mentőautójába kerüljön műholdas navigáció.

Újabb megyébe sikerült eljutni a ˝Navigáció a gyors segítségért˝ segélyakciónak. Győr-Moson-Sopron megye után most a Veszprém megyei mentők kapnak még karácsony előtt korszerű GPS-navigációs berendezéseket. Ezek segítségével vészhelyzet esetén a mentők gyorsabban megtalálhatják a segélykérők címét, hiszen a navigátor egészen a házszámig vezeti a mentőautót.

˝Nagyon nagy segítséget jelent a műholdas navigáció a mentők számára, ezért már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy hogyan tudnánk GPS-készülékeket szerezni az autóinkba. A ˝Navigáció a gyors segítségért˝ segélyakcióról az interneten olvastam, a navigacio.info.hu oldalon. Fel is vettem a kapcsolatot az iGO és a Mio márkák képviselőivel, és mindkét részről rendkívül gyors segítséget kaptunk. A Mio C310-es készülékeket jóval a piaci ár alatt kínálták, az iGO szoftvert pedig ingyen töltötték fel a navigátorokra. Így a rendelkezésre álló összegből sokkal több készüléket tudunk megvásárolni˝ – mondta Kiss Attila, az OMSZ veszprémi mentőállomásának vezetője.

A 20 darab készüléket a Veszprém Megyei Mentőszervezet 04 Alapítvány segítségével sikerült beszerezni. A szervezet 1991 óta látja el korszerű berendezésekkel a Veszprém megyében működő mentőket, így az itteni autók felszereltsége messze az országos átlag feletti. Az alapítványt magánszemélyek és cégek is rendszeresen támogatják.

A veszprémi mentőknek már csupán 6 darab készülék kellene ahhoz, hogy a megye minden mentőgépkocsijában legyen műholdas navigáció. Ehhez nagyjából 300.000 forint felajánlására lenne szükség. A Veszprém megyei mentők távoli célkitűzése, hogy a régió többi részében, Fejér, valamint Komárom-Esztergom megyében is sikerüljön hasonló módon megvalósítani az akciót, és ott is kerüljön GPS-navigáció az életmentő járművekbe.

A támogatást cégek és magánszemélyek is megtehetik a Veszprém Megyei Mentőszervezet 04 Alapítványnak, vagy a ˝Navigáció a gyors segítségért˝ segélyakció szervezőin keresztül:
Veszprém megyei Mentőszervezet 04 Alapítvány
Adószám: 19262156-1-19
Bankszámlaszám: 73200189-11101961
Kinizsi Takarék Veszprém.

Mio C310 specifikációk: operációs rendszer: Microsoft Windows CE .Net 4.2; GPS: Beépített, SiRFstar III chipset, (20 csatorna); processzor: Samsung 2440; akkumulátor: Li-Ion, 1.200 mAH; memória: 512 MB ROM, 64 MB RAM; kijelző: 3,5 colos TFT LCD, 240×320 pixel, 65 ezer szín; interfész: SD I/O, SD kártyahely; méretek: 110x77x20 milliméter, tömeg: 170 gramm; TMC funkció: valós idejű közlekedési információkhoz igazodás (rádióadón keresztül); MP3 lejátszó.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák