Connect with us

technokrata

GPS-es mobil vezet az elveszett gyerkőc nyomára

Kütyük

GPS-es mobil vezet az elveszett gyerkőc nyomára

Ez az új mobiltelefon komoly segítséget nyújthat az elveszett gyermekek felkutatásában.

A Toshiba 812T típusjelzésű készülékről már első pillantásra lerí, hogy valami nincs rendben vele. A szétnyitható kialakítással rendelkező újdonság elsősorban rikító színárnyalataival, illetve a végéből kilógó köralakú valamivel hívja fel a figyelmet magára. A rikító színek annak köszönhetők, hogy a telefont elsősorban kislányoknak (rózsaszín) és kisfiúknak (kék) szánja a gyártó, az alsó élből kilógó készség pedig a biztonság fokozása érdekében született meg.

Amikor a gyerkőc esetleg egyedül bolyong a városban, vagy az erdőben, és ne adj Isten eltéved, nem kell kétségbeesnie, hanem e helyett egyszerűen csak meg kell húznia azt a bizonyos kis fület. Ezt követően a beépített GPS-vevős mobiltelefon teljesen automatikusan elküldi a csemete tartózkodási helyének pontos koordinátáit a szülőknek, akik máris indulhatnak a gyermekükért. A fejlesztők arra is gondoltak, hogy mi van akkor, ha a gyermeket esetleg megtámadják: a kis fül kihúzásakor a telefon nagy hangerejű riasztó jelzést bocsát ki magából.

Gyerekmobil léte ellenére a Toshiba 812T elég széles szolgáltatási körrel rendelkezik, hiszen van benne például 3G adatátvitel, videóhívás funkció, MP3 lejátszó alkalmazás, microSD memóriakártyás bővítőslot, QVGA (320×240 pixel) színes kijelző, no és persze fényképezőgép.

A 190 perces beszélgetési idejű és 470 órás készenléti idejű Toshiba mobil alaphelyzetben 93x49x24 milliméter méretű, tömege pedig 118 gramm.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle