Connect with us

Hirdetés

technokrata

GPS-es mobil vezet az elveszett gyerkőc nyomára

Kütyük

GPS-es mobil vezet az elveszett gyerkőc nyomára

Ez az új mobiltelefon komoly segítséget nyújthat az elveszett gyermekek felkutatásában.

A Toshiba 812T típusjelzésű készülékről már első pillantásra lerí, hogy valami nincs rendben vele. A szétnyitható kialakítással rendelkező újdonság elsősorban rikító színárnyalataival, illetve a végéből kilógó köralakú valamivel hívja fel a figyelmet magára. A rikító színek annak köszönhetők, hogy a telefont elsősorban kislányoknak (rózsaszín) és kisfiúknak (kék) szánja a gyártó, az alsó élből kilógó készség pedig a biztonság fokozása érdekében született meg.

Amikor a gyerkőc esetleg egyedül bolyong a városban, vagy az erdőben, és ne adj Isten eltéved, nem kell kétségbeesnie, hanem e helyett egyszerűen csak meg kell húznia azt a bizonyos kis fület. Ezt követően a beépített GPS-vevős mobiltelefon teljesen automatikusan elküldi a csemete tartózkodási helyének pontos koordinátáit a szülőknek, akik máris indulhatnak a gyermekükért. A fejlesztők arra is gondoltak, hogy mi van akkor, ha a gyermeket esetleg megtámadják: a kis fül kihúzásakor a telefon nagy hangerejű riasztó jelzést bocsát ki magából.

Gyerekmobil léte ellenére a Toshiba 812T elég széles szolgáltatási körrel rendelkezik, hiszen van benne például 3G adatátvitel, videóhívás funkció, MP3 lejátszó alkalmazás, microSD memóriakártyás bővítőslot, QVGA (320×240 pixel) színes kijelző, no és persze fényképezőgép.

A 190 perces beszélgetési idejű és 470 órás készenléti idejű Toshiba mobil alaphelyzetben 93x49x24 milliméter méretű, tömege pedig 118 gramm.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés