Connect with us

technokrata

Formabontó mini mobil

Kütyük

Formabontó mini mobil

Minden jel szerint hamarosan egy újabb gyártó fog felbukkanni a mobil piacon.

A Neo nevezetű cég bejelentette, hogy a jövő esztendőben meg kíván jelenni a mobiltelefon szektorban. A globális disztribútorokkal és mobil operátorokkal már előrehaladott tárgyalásokat folytató vállalat azt tervezi, hogy 2007 márciusában először a Közel-Keleten mutatja be első készülékét, majd pedig a következő hónapban az európai kontinenst is le kívánja támadni.

A Neo első mobiltelefonja, a 808i típusjelzésű modell mindössze 65 milliméter hosszú, 40 milliméter széles és 13 milliméter vastag, vagyis közel fele akkora, mint egy átlagos készülék. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas arra, hogy akár nyakban is hordani lehessen: a telefonon méretes hordszíj rögzítőfül kapott helyet.

A 90 gramm tömegű, vagyis méretéhez képest elég nehéz Neo 808i-t a megszokottól eltérően nem függőlegesen, hanem vízszintesen kell tartani használat közben, vagyis a kijelző baloldalt, a kezelőszervek és a billentyűzet pedig jobboldalt található. A háromsávos (900/1800/1900 MHz) GSM modullal ellátott újdonság GPRS Class 10 és EDGE Class 10 kompatibilis, tehát az UMTS hiányzik belőle.

A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző egyrészt 176×220 képpontos felbontásáról, másrészt 262.144 színárnyalatáról ismerszik meg. A CMOS szenzoros kamera révén maximum 1,3 megapixeles felbontásban fotózhatunk, ezenkívül pedig még egy sztereó FM rádió és egy MP3 lejátszó alkalmazást is kapunk a pénzünkért.

A 100 perces beszélgetési idejű, illetve 130 órás készenléti idejű, Bluetooth-képes Neo 808i belső memóriája 128 MB-os és memóriakártyákkal egészen 2 GB-ig bővíthető. A gyártó 2007 második negyedévében egyébként 3G és Wi-Fi támogatású, felsőbb kategóriás telefonokat is be kíván jelenteni. Érdeklődve várjuk a fejleményeket!Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák