Connect with us

technokrata

Egér-kurzor a mobiltelefonon

Kütyük

Egér-kurzor a mobiltelefonon

Világelső mobiltelefonos újdonság – természetesen a Samsungtól.

A dél-koreai gyártó ma jelentette be a Samsung SCH-V960 típusjelzésű készüléket, mely a világon elsőként rendelkezik úgynevezett optikai joystick-kel. Ez az új kezelőszerv nem másra, mint a jó öreg ötállású navigációs gombok leváltására hivatott: segítségével sokkal pontosabb és gyakorlatilag minden korláttól mentessé válhat a telefonok kezelése.

A hivatalos bejelentés kapcsán a fejlesztők elmondták, hogy az optikai szenzorokra épülő megoldás 360 fokos vezérlési szabadságot biztosít a felhasználó számára, vagyis a telefon menüjében gyakorlatilag már úgy közlekedhetünk vele, mint egy hagyományos számítógépes egérrel. A kurzort egyszerűen oda kell mozgatni, ahova szeretnénk, majd pedig egy laza klikkeléssel indítható is a kívánt alkalmazás.

A divatos szétcsúsztatható kialakítást kapott Samsung újdonságban egy 320×240 pixeles felbontású TFT display teljesít szolgálatot, mely mintegy 262 ezer színárnyalatot képes a szemünk elé tárni. A CMOS szenzoros kamera 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású, az elkészült fényképek és videók pedig a belső memórián kívül akár microSD (TransFlash) memóriakártyákon is eltárolhatók.

A CDMA szabványú Samsung SCH-V960 kapcsán szólnunk kell még többek közt a hatvannégy szólamú polifóniáról, az MP3 lejátszóról, a Bluetooth támogatásról, illetve a billentyűzet és a kijelző automatikus fényerő-szabályzásáról.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák