Connect with us

technokrata

A Skype alkotói forradalmasítják a televíziózást?

Kütyük

A Skype alkotói forradalmasítják a televíziózást?

Már tesztelik a “Skype tévét”.

Tegnap számolt be arról a Financial Times, hogy a Skype alkotói jövőre online tévészolgáltatást terveznek indítani. Mintegy 6 ezer résztvevő segítségével már tesztelik is a Venice Project névre keresztelt lehetőséget, számolt be információiról az újság. Minderre Janus Friis és Niklas Zennström az anyagi fedezetet a Skype korábbi eladásából teremti elő (amint arról mi is írtunk, az Ebay többmilliárd(!) dollárt fizetett a VoIP szoftverért).

Természetesen maradnak a már bevált technológiánál – Friis beszámolója szerint ezúttal is a peer to peerre helyezik az alapokat. A szolgáltatás így akár felhasználók tízmillióit is kiszolgálhatja különösebb fennakadás nélkül, állítják a szolgáltatás kiagyalói. „Az a helyzet, hogy jelenleg éppen ez történik – a videó online-ná válik, és az embereknek alkalmazkodniuk kell ehhez.” – mondta Friis egy interjúban.

Ennek révén eljuthatunk oda, hogy a jelenlegi kábeltévés díjakat sem kell majd fizetni. Friis egy korábbi, dán lapban tett jóslata szerint a következő néhány hónapban beinduló szolgáltatás elhozhatja azt az időszakot, amikor a minőségi televíziós programok ingyenesen elérhetővé válnak a szélessávú Internet-hozzáféréssel bírók számára. A broadband kapcsolatra pedig azért lesz (van) szükség, mert a Venice Project jó minőségű, teljesképernyős formában való „sugárzást” is lehetővé tesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák