Connect with us

Hirdetés

technokrata

Roppant egyedi mobil – minimalista designnal

Kütyük

Roppant egyedi mobil – minimalista designnal

A mobiltelefon piac mostanság két irányba mozdul el: a rendkívül szofisztikált modellek mellett egyre több minimál készülék lát napvilágot.

A Willcom a napokban jelentette be legfrissebb mobiltelefonját, az elsősorban abszolút minimál designjáról felismerhető R9-es modellt. A japán gyártó újdonságának tervezésekor legfeljebb csak a billentyűk kapcsán használtak körzőt, ezt leszámítva viszont vélhetően csak és kizárólag vonalzót alkalmaztak a designerek.

A teljesen szögletes formavilágú Willcom R9 tömege mindössze 67 gramm. A készülék jelentősen hosszabb az átlagnál: a 40 milliméter széles és 11,5 milliméter vastag telefon hossza eléri a 124 millimétert. A minimalista designhoz elég szűk szolgáltatási kör tartozik, így például nem szabad meglepődnünk azon, hogy ezzel a mobillal nem lehet fényképezni és MP3 zenéket hallgatni, no és persze a memóriáját sem tudjuk bővíteni.

Ezzel szemben az internetes élményekről már nem feltétlenül kell lemondanunk, hiszen az EDGE támogatás és a fejlett webböngésző alkalmazás adva van. A vártnál sokkal szebb, QVGA (320×240 pixel) felbontású és 262 ezer színű QVGA kijelzőn kívül szólnunk kell még a 700 férőhelyes névjegyzékről, az elektronikus levelezési kliensről, valamint a nem kevesebb mint 21 napos, vagyis hetes készenléti időről.

A dologban talán az a legszebb, hogy a fekete és fehér változatokban kapható Willcom R9 Japánban akár már 25-30 ezer forintnak megfelelő összeg ellenében is hazavihető. Ennél már csak a hasonló kialakítású Motorola F3-as olcsóbb, no persze a MOTOFONE jelentősen szerényebb tudású, mint a Willcom R9.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés