Connect with us

technokrata

Jön az első Google mobiltelefon!?

Kütyük

Jön az első Google mobiltelefon!?

Talán már nem is kell sokat várnunk az első Google telefon bemutatkozására.

Minden jel arra mutat, hogy a Google az Internet piac után a mobiltelefon piacot is meg kívánja hódítani magának. Különböző források tudni vélik, hogy a Google előrehaladott tárgyalásokat folytat az Orange nevű mobiltelefonos szolgáltatóval. A tárgyalások állítólag egy több milliárd dolláros együttműködési szerződésről folynak, melynek keretein belül a közeljövőben piacra kerülne egy úgynevezett ˝Google Phone˝. Ezzel a spéci telefonnal a tervek szerint minden korábbinál könnyebben és egyszerűbb módon lehet majd keresgélni a világhálón.

Szakértők úgy vélik, hogy amennyiben ténylegesen elkészül majd ez a bizonyos Google mobiltelefon, az jelentős mértékben fellendítheti a mobiltelefonos internetes szolgáltatásokat, és egyszer talán majd oda is eljutunk, hogy a telefonokon olyan gyakorisággal használjuk majd a Google keresőt, mint most az asztali számítógépeken, vagy a notebookokon.

Ahogy arról az év elején beszámoltunk, a Motorola bejelentette, hogy közeljövőben piacra kerülő készülékeinek menüjében egy új ikon fog felbukkanni: a Google ikon révén lényegében bármikor és bárhol rendkívül egyszerűen el lehet majd érni a népszerű internetes keresőszolgáltatást.

Ezt követően márciusban jelentették be, hogy a Sony Ericsson és a Google együttműködik a Google Blogger alkalmazásának és internetes keresőjének Sony Ericsson mobiltelefonokba való integrálásán. A két vállalat az iparágban az elsők közt tett lehetővé előre letöltött blog (internetes napló) készítő alkalmazást, mely képes közvetlenül a mobiltelefon kameráját használni.

Májusi hír volt, hogy 2006 nyarától számos BenQ-Siemens készülékre már gyárilag telepíteni fogják a Google Maps szolgáltatást. A Google Maps segítségével rendkívül könnyen, pillanatok alatt kereshetünk például éttermeket, boltokat, múzeumokat, vagy éppen hotspotokat, illetve megjeleníthetünk különböző nagyfelbontású műhold felvételeket – a mobiltelefonunk kijelzőjén. Ekkor még nem sejthettük, hogy a BenQ-Siemens-re milyen nehéz idők várnak…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle