Connect with us

technokrata

Tolmács bújt a telefonba!

Kütyük

Tolmács bújt a telefonba!

Elég, ha nálunk van a mobilunk és – egy kis segítséggel – máris minden nyelven tudunk beszélni.

˝Ahány nyelven tudsz, annyi ember vagy˝ – tartja a mondás, azonban még a több nyelvet beszélőkkel is előfordulhat, hogy olyan helyre vagy szituációba kerülnek, ahol kevés lehet az angol, vagy éppen német nyelvtudás. Mostantól már erre is van megoldás, melynek igénybevételéhez csak egy telefonra van szükségünk.

A világ más régióiban már régóta széles körben ismert a telefonos tolmácsolás fogalma, hazánkban azonban egyelőre még idegenül, cseng ez a kifejezés. Magyarországon most elsőként indult útjára ilyen szolgáltatás, melynek neve egyszerűen csak annyi, hogy Teletolmács. Mint minden esetben, itt is három fél vesz részt a beszélgetésben, a két ügyfél és a tolmács, ezúttal azonban nincs személyes kontaktus – a tolmácsolás egy virtuális konferenciabeszélgetés keretein belül zajlik le. Magyarul, legyünk gyakorlatilag bárhol és bármikor, minden további nélkül lefolytathatunk egy telefonos beszélgetést, vagy tárgyalást, még akár koreai vagy héber nyelven is.

A Teletolmács azonban nem csak komoly üzleti beszélgetésekkor lehet kiváló partner, hanem olyan életszerű, idegen nyelvű segítséget igénylő helyzetekben is, mint például egy külföldi tilosban parkolás, egy távol-keleti országban történő egészségügyi probléma, vagy egy távoli kontinensen bennünket ért baleset. Ilyenkor nincs más teendő, mint elő a mobillal, és a tárcsázott Teletolmács szolgáltatás tolmácsai pillanatokon belül segítenek ügyes-bajos dolgaink intézésében.

A szolgáltatás első használata előtt csupán egy egyszerű regisztráción kell átesni, illetve egy tetszőleges összeggel létre kell hozni az egyenlegünket. Amint ez megtörtént, máris hívható a központi szám (+36 1 63 63 333), ahol egy operátor fogadja a bejövő hívásokat, majd pedig az azonosítást követően összekapcsolja egyfelől az ügyfeleket, másfelől pedig a kívánt nyelven és szakterületen jártas tolmácsot. Ezt követően az operátor kilép a vonalból és megkezdődik a tolmácsolt beszélgetés, valamint a perc-alapú számlázás.

A Teletolmács előfizetéses és előfizetés nélküli módon is igénybe vehető. Előbbi esetben egy 5.000 forintos, nem lebeszélhető havidíj terheli az ügyfelet, a tolmácsolás percdíja pedig nyelvtől függően nettó 290-490 forint között alakul. Előfizetés nélküli konstrukcióban értelemszerűen nincs havidíj, a szolgáltatásért pedig a választott nyelv függvényében percenként nettó 490-630 forint fizetendő.

Teletolmács világnyelvek és európai nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol, portugál, bosnyák, cseh, horvát, lengyel, szerb, szlovák, ukrán, holland, finn, svéd, román, bolgár, görög.

Teletolmács ritka nyelvek: arab, kínai, japán, koreai, vietnámi, thai, mongol, héber, török.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp