Connect with us

technokrata

Ilyen Nokia még sohasem volt!

Kütyük

Ilyen Nokia még sohasem volt!

…és vélhetően soha nem is lesz.

Elég csupán néhány pillantást vetni az alábbi fényképekre, hogy megállapítsuk: ezúttal nem a piacvezető finn cég gyártósorain készült mobiltelefonokhoz van szerencsénk, hanem a kínai mobil másoló- és hamisító iparág legfrissebb gyöngyszemeihez. A két telefon szinte teljesen ugyanúgy néz ki, csupán néhány apróbb eltérés található közöttük: elképzelhető, hogy a kínai üzemek már nem csak a nagy gyártókat, hanem egymást is elkezdték másolni.

Alap-designját tekintve a két kínai csodabogár egyébként sokkal inkább hasonlít a Sony Ericsson egyes telefonjaira, mint egy Nokia mobilra. A hagyományos kialakítással rendelkező, arany színben pompázó kínai modelleken az LCD felett ott a már jól ismert és természetesen hamisított Nokia felirat, a kijelző alatt pedig az egyik esetben ˝MP4 PLAYER˝, a másik esetben pedig ˝MP4 PLAYER DIGITAL CAMERA˝ felirat olvasható. Enyhén illúzióromboló…

A kínai gyártó munkatársai nem igazán álltak a helyzet magaslatán, amikor a hátul elhelyezett digitális fényképezőgép modult készítették. Történt ugyanis, hogy míg magára az optikára azt írták, hogy ˝2.0 MEGAPIXELS CAMERA PHONE˝, addig az optika melletti körívre már a következő felirat került: ˝1.3 MEGA PIXELS˝. No akkor most kéretik eldönteni, hogy a telefonnal 2 megapixeles, vagy talán csak 1,3 megapixeles felvételek készíthetők. Az sem lenne meglepő egyébként, ha a valóságban csak egy 0,3 megapixeles képszenzor lenne a telefonban, melynek autofókusz funkciójának megléte is alaposan megkérdőjelezhető.

A kínaiak továbbá még a Nokia jellegzetes ˝kézfogós˝ kijelző animációját is lemásolták…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle