Connect with us

technokrata

7,2 megabites mobil Internet – a legegyszerűbben!

Kütyük

7,2 megabites mobil Internet – a legegyszerűbben!

Van szerencsém bemutatni a világ egyik legkisebb és legegyszerűbb HSDPA készülékét.

Ezúttal nem egy mobiltelefonról, hanem egy adatkártyáról lesz szó, bár ez esetben a ˝kártya˝ besorolás nem teljesen pontos. Míg az eddigiekben napvilágot látott HSDPA kártyákat a legtöbb esetben a notebookok PCMCIA bővítőslotjába kellett behelyezni, addig az Option legújabb ilyen termékét már egyszerűen csak egy szabad USB csatlakozóra kell rádugni.

Az Option GlobeSurfer Icon 7.2 névre keresztelt készülék sokkal inkább egy USB flashmemóriára hasonlít, semmint egy hagyományos mobil adatkártyára. A kisméretű eszközbe csak egy SIM kártyát kell bedugni, majd pedig a kártyát USB-re csatlakoztatni, és máris kezdődhet a száguldás a mobil Interneten.

Az Option GlobeSurfer Icon 7.2 nevében szereplő 7.2-es szám igen csak beszédes. Úgy van, jól gondolja az Olvasó: ez a 7.2 egész pontosan azt jelenti, hogy a készülék segítségével akár 7,2 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető (feltöltés: 384 Kbit/s). No ehhez persze HSPDA lefedettség sem árt! Hazánkban jelenleg egyedül a T-Mobile rendelkezik kereskedelmi HSDPA szolgáltatással, melynek sebessége első körben 1,8 Mbit/s, második körben 3,6 Mbit/s, harmadik körben pedig már nem kevesebb mint 7,2 Mbit/s lesz.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Option újdonság természetesen a lassabb GPRS, EDGE és UMTS hálózatokban is használható, meghajtó szoftverei pedig Windows XP, Windows Vista és Mac OS X alá egyaránt elérhetők.

A Option GlobeSurfer Icon 7.2 kereskedelmi forgalmazása várhatóan 2007 második negyedévében fog megkezdődni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek