Connect with us

technokrata

Észvesztően gyors új memóriakártyák

Kütyük

Észvesztően gyors új memóriakártyák

A memóriakártyák már amúgy is elég zsúfolt piaca most egy újabb taggal bővült.

A SanDisk és a Sony bemutatta a legújabb Memory Stick kártyát, mely gyakorlatilag minden tekintetben túlmutat elődjén. A Memory Stick Pro-HG Duo a soros és 4 bites párhuzamos interfész mellett 8 bites párhuzamos interfésszel büszkélkedhet, melynek órajele az eddigi 40 MHz-ről 60 MHz-re növekedett. Ennek köszönhetően az új adattároló jelentősen fürgébb működésű lett: a kártya elméleti maximális adatátviteli sebessége 480 Mbit/s, vagyis nem kevesebb mint 60 MB/s.

Ez egyébként azt jelenti, hogy a Memory Stick Pro-HG Duo háromszor gyorsabb lett, mint a ˝mezei˝ Memory Stick Pro Duo. Az újdonság minimális írási sebessége 8 bites párhuzamos adatmozgatás mellett 120 Mbit/s, vagyis 15 MB/s. A fejlesztők elmondása szerint a megnövelt működési sebesség ideálissá teszi a Memory Stick Pro-HG Duo-t nagy felbontású videók és fényképek valós időben történő rögzítéséhez.

A kereskedelmi forgalomban valamikor a jövő esztendőben debütáló első Memory Stick Pro-HG Duo memóriakártyák 4 GB-os kapacitással fognak rendelkezni, a későbbiekben pedig akár 32 GB-os változatok is megjelenhetnek majd a piacon. Jó hír, hogy az új kártyák visszafelé kompatibilisek, vagyis gyakorlatilag minden régebbi eszközben nyugodtan használhatók, igaz ezekben a termékekben az új kártyák extra képességei nem lesznek elérhetők.

A 31x20x1,6 milliméteres méretekkel rendelkező Memory Stick Pro-HG Duo debütálását követően is folytatódni fog a hagyományos Memory Stick Pro Duo kártyák gyártása. Az új memóriakártyák pontos árát egyelőre sűrű homály fedi.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle