Connect with us

technokrata

Gyors letöltések: Azureus 3.0

Kütyük

Gyors letöltések: Azureus 3.0

Generációváltás az egyik legnépszerűbb bittorrent letöltőkliensnél.

A P2P letöltések egyik leginkább elterjedt technikája a Bittorrent megoldására alapul – a megosztókliensek közül pedig az Azureus benne van a legnépszerűbbek között (a 3.0-s változat letölthető Download szerverünkről). A Bittorrent mögött álló cég példáját alapul véve (miszerint legális letöltéseket kínáló áruházat nyitnak) az Azureus is hasonló útra kíván lépni. Ez utóbbinak ráadásul van egy előnye a Bittorrenttel szemben, amit úgy hívnak: Zudeo. A Zudeo nem más, mint egy videomegosztó felület (amolyan YouTube klón), melyet a megosztókliensbe integráltan és a Weben is el lehet érni.

Mi változott még a hármas kiadásban, a korábbiakhoz képest? Új, „okosabb” keresőt kapott az alkalmazás, mely képes a Zudeo tartalomrétegét kutatni. Sőt, implementáltak egy olyan funkciót is, mellyel a felhasználók legális tartalmakat publikálhatnak. Mindezzel az elkövetkező hónapok tárgyalásaihoz akarnak alapot készíteni a cégnél: a nagy filmkiadókkal ülnek majd asztalhoz, egyezséget kötni egy legális filmletöltő szolgáltatás működtetése céljából. Emiatt kerültek a szoftverbe kalózvédelmi funkciók: a Zudeo tartalomrétegét moderálni fogják, hogy kiszűrjék az engedély nélküli tartalommegosztást; illetve az Azureus keresője immár nem fog a Zudeo indexén kívül kutatni.

Ahhoz, hogy ebből életképes megoldás születhessen, pénzre is szüksége volt a cégnek, melyet a Redpoint Ventures és a BV Capital vállalatok összesen 12 millió dolláros befektetése révén szerzett meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák