Connect with us

technokrata

Bemutató: Vodafone komplett mobil Internet csomag

Kütyük

Bemutató: Vodafone komplett mobil Internet csomag

A mobil módon, gyakorlatilag bárhol és bármilyen formában elérhető Internet szolgáltatásra vágyó vásárlóknak ma már szerencsére nincs túl nehéz dolguk. Az áhított mobil Internet szolgáltatás és a hozzá szükséges készülékek használatba vétele előtt elegendő egyetlen boltba befáradni, ami ez esetben egy Vodafone kereskedés, ahol minden beszerezhető egy komplett csomagban.

A felhasználók részéről mostanság egyre komolyabb igény mutatkozik a gyakorlatilag bárhol és bármikor igénybe vehető internetes szolgáltatások iránt, melyek a kábeleket, mint olyant szinte már csak hírből ismerik. A vezeték nélküli internetezés ma már korántsem álom, hanem igen is valóság, gondoljunk csak a Wi-Fi hot-spotok rohamos térnyerésére, illetve az egyre nagyobb területeket lefedő és egyre gyorsabb mobiltelefonos internetes szolgáltatásokra.

Az igazi mobil Internet élményhez az elavult GPRS (2,5G) technológia még nem nyújt elegendő sebességet, ezért a mobil operátorok az elmúlt években nagyon komoly fejlesztéseket hajtottak végre, melynek eredményeképp létrejött először az EDGE (2,75G), majd pedig az UMTS (3G), illetve a villámgyors HSDPA (3,5G). Utóbbi technológiák segítségével akár már útközben is olyan letöltési sebesség érhető el, mint egy hagyományos otthoni vezetékes ADSL kapcsolat révén.

A Vodafone tavaly decemberben indította el hazai 3G szolgáltatását, mely első körben csak adatkártyákkal volt használható, aztán pedig elérkezett a nagy nap, 2006 június 8., amikor is beindult az operátor teljes értékű, többek közt videótelefonálásra és mobil TV-zésre is használható 3G hálózata. A Vodafone 3G-t korábban már letesztelhettük, de míg akkor egy mobiltelefonnal, addig most egy notebook-adatkártya combo-val fogtuk vallatóra a rendszert.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle