Connect with us

technokrata

Vadiúj Nokia kommunikátor: minden titkos részlet!

Kütyük

Vadiúj Nokia kommunikátor: minden titkos részlet!

Vadonatúj információk érkeztek a Nokia készülőfélben lévő új kommunikátorával kapcsolatban.

Ezen információk szerint igazak voltak a korábbi pletykák, melyek szerint a finnek új kommunikátora E90 néven fog debütálni – a készülék fejlesztési kódneve egyébként RA-6. Elmondások (Michael Jerz) szerint a Nokia E90 szélesebb, mint közvetlen elődje, a Nokia 9500, de rövidebb és vékonyabb is egyben. A tervezők nagy figyelmet szenteltek annak, hogy az új kommunikátor minden korábbinál ergonomikusabb kialakítású és könnyen kezelhető legyen, ezenkívül pedig összeszerelési- és anyagminőség kérdéskörben is sikerült némi előrelépést tenniük.

Az elődeinél némileg szögletesebb Nokia E90 borítása ezüst színű műanyagból készült, a két oldalt elhelyezett zsanérok pedig krómszerűen csillognak. A széthajtható kialakítással rendelkező új kommunikátor a legfrissebb S60 (Symbian) platformra építkezik, vagyis a Feature Pack 1 csomaggal kiegészített S60 3rd Edition szoftverre.

A készüléken két kijelző kapott helyet, melyek abszolút felsőkategóriás minőséget képviselnek. Talán elég csak annyit megemlíteni, hogy már a kiegészítő külső display is laza QVGA felbontású, vagyis 320×240 pixelt tudhat magáénak. A belső kijelző természetesen még ezen is túlmegy: a TFT technológiájú panel felbontása nem kevesebb mint 800×352 képpont. A fő display mellett egyébként négy funkciógombot helyeztek el a tervezők.

A kétkamerás Nokia E90 GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA kompatibilis, illetve akár Wi-Fi hálózatokban is használható. A mini USB csatlakozós készülékben a Nokia N95 mintájára egy teljes értékű GPS-vevő is helyet kapott, a telefon bővítőslotjába pedig microSD (TransFlash) memóriakártyákat lehet behelyezni.

A Nokia E90 hivatalos bejelentésére várhatóan legkésőbb január végéig sor fog kerülni, a kereskedelmi forgalmazás pedig előreláthatólag tavasszal kezdődik majd meg. Kémfotók egyelőre sajnos még nincsenek a készülékről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek