Connect with us

technokrata

Exkluzív: Sony Ericsson – 2007-es újdonságok

Kütyük

Exkluzív: Sony Ericsson – 2007-es újdonságok

A Sony Ericsson nagyon komoly tervekkel rendelkezik a közeljövőt illetően.

A japán-svéd vállalat szűk körű sajtóreggelijén Wágner Tibor, a vállalat közép-kelet-európai igazgatója és Németh Viktor, a cég hazai vezetője képviselte a Sony Ericssont, akik egyes kérdésekre konkrét, más kérdésekre enyhén köntörfalazó válaszokat adtak. Utóbbi kategóriába tartozott például az a kérdés, hogy a Sony Ericsson mikor rukkol elő egy komolyabb videófelvevős, esetleg Handycam brandes telefonnal, melyre az volt a diplomatikus válasz, hogy hivatalosan még be nem jelentett termékekhez a gyártó nem kíván különösebb kommentárt fűzni.

A cég vezetői kérdésünkre annyit azért elárultak, hogy teljesen biztos, hogy 2007-ben nem fog bemutatkozni Sony PlayStation jellegű, elsősorban mobil szórakoztatásra és játékra kihegyezett Sony Ericsson mobiltelefon. A gyártó ellenben jövőre be fogja mutatni első olyan készülékeit, melyekkel már nem csak internetes, hanem földi sugárzású televíziós adások is nézhetők lesznek – magyarul hamarosan érkeznek az első DVB-H kompatibilis Sony Ericsson telefonok. A vállalat képviselői elmondták, hogy a mobil operátorok manapság már nem annyira az EDGE-re, hanem sokkal inkább a 3G-re fókuszálnak és ezért fordulhat elő, hogy egyes Sony Ericsson 3G mobilokból hiányzik az EDGE (2,75G) támogatás. A Sony Ericsson egyébként a közeljövőben vadonatúj HSDPA (3,5G) készülékekkel is meg kíván jelenni a piacon.

Kérdésünkre, mely szerint a Sony Ericsson tervezi-e a Motorola F3-hoz hasonló, abszolút low-end kategóriás, monokróm kijelzős készülékek piacra dobását, Wágner Tibor csak annyit mondott, hogy szerinte a Sony Ericsson kínálatában már most is jelen vannak a teljesen egyszerű, a középkategóriás és a felsőkategóriás készülékek, melyek gyakorlatilag teljesen lefedik a piacot. Hozzátette, hogy a Sony Ericsson érdeklődve figyeli a Kínában készülő, másolt és hamisított Walkman és egyéb mobilokat, ezek a készülékek azonban szerencsére csak elvétve jutnak el a magyar kereskedésekbe.

Wágner Tibor elmondta továbbá, hogy a Sony Ericsson jelenleg a második helyen tanyázik a magyar mobil piacon és azt tervezi, hogy két éven belül megszerzi magának az első helyet. A cég legnépszerűbb mobiljai közé sorolható többek közt a W300i típusú olcsó zenemobil, illetve a felső árkategóriában versenyző, 3,2 megapixeles kamerás K800i.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp