Connect with us

technokrata

Már ilyen is van: itt az okos csoki!

Kütyük

Már ilyen is van: itt az okos csoki!

Hogyan okosítható egy csoki? Mi most megmutatjuk!

Természetesen nem arról van szó, hogy a Tibi csokinak megpróbáljuk elmagyarázni a másodfokú egyenlet megoldó képletét, hanem csupán arról, hogy az LG Electronics ˝csokigyára˝ elkészítette az eddigi legnagyobb tudású Chocolate Phone-t. A Dél-Koreában bejelentett, LG KC1 névre keresztelt készülék a smartphone, vagy tán leginkább a PDA-mobil kategóriába tuszkolható be. Lássuk hát röviden, hogy pontosan mit is tud!

A dél-koreai gyártó legfrissebb újdonsága candybar, vagyis hagyományos kialakítással rendelkezik, és elsőre akár egy hétköznapi kéziszámítógépnek is nézhető. Alaposabban szemügyre véve a készüléket, kiderül, hogy a nagyméretű érintőkijelző alatt a szokásos kezelőszervek (navigációs- és híváskezelő gombok) mellett szám/karakter billentyűk is vannak. Ebből már könnyen kikövetkeztethető, hogy a készülékben többek közt egy hagyományos mobiltelefon is helyet kapott.

Érdekesség, hogy a készülék fedlapja fekete-, a hátlapja viszont már fehércsokiból készült. A CDMA szabványú LG KC1 hátulsó szekciójában egy 2 megapixeles felbontású, videófelvevős digitális fényképezőgép modul található, mely vakut sajnos nem kapott. A kijelző felett egyébként egy második kamerát is elhelyeztek a fejlesztők, még pedig a videóhívás funkció miatt.

A Windows Mobile 5.0 szoftveres okosság TFT LCD-je 2,8 colos képátlón 320×240 pixelt (QVGA) és 65 ezer színárnyalatot vonultat fel. A wireless technológiák közül ezúttal többek közt a Bluetooth és az igen csak egzotikus Mobile Wimax támogatott.

Az LG KC1 várható ára egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek