Connect with us

technokrata

Szélessávú Internet, vezetékek nélkül

Kütyük

Szélessávú Internet, vezetékek nélkül

Összefog az Ericsson és az Intel.

A svéd mobiltelefon- és távközlési eszközöket gyártó vállalat bejelentette, hogy együttműködésbe fog lépni az Intellel. Az Ericsson-Intel megállapodás célja, hogy a piac számára még előnyösebb alkalmazásokat fejlesszenek ki, így növelve a mobil számítógépek népszerűségét. A svéd cég közlése szerint az együttműködéssel a hétköznapi és a vállalati felhasználóknak készített mobil broadband és multimédia tartalmak egyaránt még vonzóbbá válhatnak.

Mindez azonban csak akkor válhat sikeressé, ha a mobil távközlési szolgáltatókat sem hagyják ki a megállapodásból. A két cég együttes erővel dolgozik azon, hogy megoldásaikat integrálja a szolgáltatók rendszerébe, így nyújthassanak szolgáltatáscsomagokat az ügyfelek számára. Ezek a megoldások az Ericsson nagy adatátviteli sebességet kínáló HSPA (high-speed packet access) platformjára és az IMS (Internet Protocol Multimedia Subsystem) platformra alapulnak. Ez utóbbi az Intel mobil technológiáinak alapköve.

A két cég a megállapodások révén a mobil kommunikációt még kedveltebbé kívánja tenni, hosszú távon nem titkolt szándékkal a vezetékes internetezés egy részének rovására.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek