Connect with us

technokrata

Morgan Freeman filmletöltő szolgáltatása

Kütyük

Morgan Freeman filmletöltő szolgáltatása

A Remény rabjaiban is szerepelt neves amerikai színész cége DVD-minőségű, vadonatúj filmeket is kínál.

Tavaly júliusban írtunk Morgan Freeman kezdeményezéséről. A Minden6ó, a Hetedik vagy A pók hálójában című filmekből (is) ismert színész egyike Hollywood azon szereplőinek, akik rájöttek: az idő halad, a mozi pedig előbb-utóbb elveszti prioritását a nézők szemében. Hiszen a nagyfelbontású, szélesképernyős, nagyméretű tévék egyre terjednek az otthonokban, ahogy a sokcsatornás hangrendszerek és a szélessávú Internet-hozzáférések is.

Pont ezt akarja kihasználni Freeman, akinek Clickstar nevű szolgáltatása 2 és 25 dollár között kínál videotartalmakat az (egyelőre csak amerikai) érdeklődők számára. A legolcsóbbak között régi dokumentum- és archív filmek, míg a legdrágábbak között DVD-minőségű mozipremierek találhatók. Például a 10 Items or Less című alkotás, melyet Freeman neve is fémjelez, egyszerre kerül a filmszínházakba és az online letöltőszolgáltatás tartalomjegyzékébe – a filmrajongók tehát szabadon dönthetnek, hogy otthon, kényelemben kívánják megnézni, vagy a moziban. A szolgáltatás ráadásul olyan extrákkal igyekszik megfogni az érdeklődőket, mint például a sztárok közreműködésével életre kelő csatornák, ahol további információt kaphat az internetező, illetve meghallgathatja, megnézheti a színészek véleményeit is.

Úgy tűnik tehát, hogy a filmipar kezd ráérezni: az Internet nemcsak az illegális letöltés platformja lehet. Amint arról nemrég írtunk, a Bittorrent file-megosztó technológia (Bitcomet letöltés) mögött álló cég megállapodott pár nagy filmstúdióval, így jövőre a leggyorsabb letöltést kínáló megoldás is a filmrajongók legális szolgálatába áll. Emellett a zeneboltjával forradalmat indító Apple is beszállt az online filmterjesztésbe, csak hogy a piac két nagyobb szereplőjét említsük – sok kisebb vállalkozás szintén igyekszik részt hasítani magának a tortából.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák