Connect with us

technokrata

Nokia Barracuda: ultra-vékony és ultra-olcsó!

Kütyük

Nokia Barracuda: ultra-vékony és ultra-olcsó!

A Nokia fejlesztőmérnökei megállás nélkül dolgoznak…

A piacvezető finn gyártó munkatársai általában semmilyen információt sem szoktak elárulni a hivatalosan még be nem jelentett új mobiltelefonokkal kapcsolatban, ezúttal viszont megtört a jég. Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a Nokia az elmúlt napokban Amszterdamban tartott egy nagyszabású rendezvényt, ahol is elhangzott néhány információmorzsa a cég legfrissebb, mindeddig titkos terveivel kapcsolatban.

Ezek szerint a Nokia boszorkánykonyhájában egy ideje már javában zajlik egy bizonyos Barracuda kódnevű készülék fejlesztése. Erről, az egyelőre meglehetősen titokzatos készülékről jelen pillanatban csak annyit lehet tudni, hogy ultra-vékony kialakítással rendelkezik, és ami talán ennél is fontosabb: ultra-olcsón kerül majd forgalomba. A Nokia célja nem titkoltan az, hogy konkurenciát állítson a Motorola által nemrégiben bejelentett MOTOFONE F3-as készüléknek.

A Motorola e tekintetben egyébként időelőnyben van, hiszen az F3-as ˝Simply Phone˝ a napokban Indiában már meg is jelent a kereskedelmi forgalomban, a Nokia-féle Barracuda viszont csak valamikor 2007-ben fog debütálni. A várható árral kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információink, mindenesetre több mint valószínű, hogy a Nokia Barracuda ára 50 dollár, vagyis mintegy 10 ezer forint körül fog alakulni.

A Nokia (és a Motorola) az ilyen és ehhez hasonló készülékekkel elsősorban a rendkívül árérzékeny, fejlődő országokban szeretne komolyabb sikereket elérni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek