Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile MDA Compact III – GPS vevővel!

Kütyük

T-Mobile MDA Compact III – GPS vevővel!

A T-Mobile kínálatában a jövő hónapban fel fog bukkanni az első integrált GPS-vevős okostelefon.

Az eredetileg HTC Artemis névre hallgató T-Mobile MDA Compact III sokkal inkább egy kéziszámítógépre, semmint egy telefonra hasonlít. A T-Mobile újdonsága Európában első körben Németországban lesz megvásárolható, Relax 100 csomagban az MDA Compact III ára 189 euró (50 ezer forint). A magyarországi piaci debütálással kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információink.

A készülék lelke nem más, mint egy 200 MHz-es frekvencián üzemelő Texas Instruments OMAP850-es mikroprocesszor, ami 64 MB RAM és 128 MB ROM memória társaságát élvezi. A bővíthetőségről miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyák gondoskodnak.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) HTC Artemis GPRS és EDGE hálózatokban egyaránt használható, ellenben a 3G sajnos hiányzik belőle. Szerencsére a Bluetooth-ról és a Wi-Fi-ről (802.11b/g) nem kell lemondanunk, mint ahogy a sztereó FM rádióról sem.

A 2,8 colos képátlóval rendelkező TFT érintőkijelző QVGA, vagyis 240×320 pixeles felbontású, a hátul elhelyezett digitális fényképezőgép modul segítségével pedig maximum 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontásban fotózhatunk.

A Microsoft Windows Mobile 5.0 operációs rendszerű HTC Artemis érdekessége a TMC funkció, melynek segítségével a navigációs szoftver jelezni tudja számunkra, hogy mely útvonalakon számíthatunk dugókra. Magyarországon egyelőre még nem használható a TMC, de a közeljövőben várhatóan hazánkban is beindul majd ez a rádiófrekvenciás (RDS alapokon nyugvó) szolgáltatás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés